SEGRE

PARTIDES PLANIFICACIÓ

La Paeria vol traslladar grans empreses no agràries de l’Horta al polígon Torreblanca

A llarg termini, en el marc del nou pla d’usos de la zona, que preveu prioritzar l’activitat agrícola || El document final s’aprovarà el 13 de novembre i serà la base per a la nova normativa municipal

Vista aèria de l’Horta de Lleida, amb el viaducte de l’AVE de Rufea en primer pla.

Vista aèria de l’Horta de Lleida, amb el viaducte de l’AVE de Rufea en primer pla.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria estudiarà traslladar les grans empreses de l’Horta no vinculades a l’activitat agrària a nous sectors industrials, com el polígon encara sense urbanitzar Torreblanca-Quatre Pilans, ubicat entre la Bordeta i els Magraners. Així ho va indicar ahir el tinent d’alcalde de l’Horta, Fèlix Larrosa, que va matisar que serà una mesura no immediata sinó a llarg termini, que comptarà amb un procés d’acompanyament i que s’estudiarà cas per cas per no afectar la seua activitat econòmica.

“Volem protegir l’activitat agrària i ramadera de l’Horta perquè sigui un dels espais més competitius de producció de Catalunya”, va subratllar. Actualment, hi ha comptabilitzats 341 establiments industrials i de serveis públics i privats a les partides, com indústries metal·lúrgiques, de fusta, de construcció i instal·lacions esportives, educatives o de restauració.

En la reunió d’ahir de la comissió territorial es va abordar l’última fase del pla d’usos de l’Horta, un document que servirà per marcar les directrius del futur d’aquesta zona. En aquest sentit, està previst que la versió definitiva sigui aprovada a la pròxima comissió (el 13 de novembre) i després passarà pel ple.

A partir del document final, s’elaborarà l’ordenança municipal de l’Horta que fixarà, per exemple, el dimensionament de camins o el tipus de vegetació que pugui plantar-se o no. Les 46 mesures del pla d’usos desenvolupades després d’un llarg procés participatiu amb pagesos versen al voltant de cinc línies estratègiques: optimitzar les infraestructures i serveis, contribuir a modernitzar les explotacions agràries per millorar la seua viabilitat, promoure sistemes de producció i comercialització que afavoreixin l’increment de les rendes, aconseguir espai de qualitat en l’entorn de la ciutat, i donar a conèixer el seu patrimoni.

El president de la comissió territorial, David Melé, va destacar ahir que serà de gran utilitat per als equips d’emergències i per al repartiment de correus i mercaderies, atesa la dificultat dels camins de l’Horta.

“L’app tindrà una informació d’accés per a tothom i una altra que només estarà disponible per als equips d’emergències i que inclourà, previ consentiment del propietari, informació sobre el tipus de combustible de cada torre, les persones que viuen a la casa, si alguna persona té necessitats especials, etc.”, va indicar Melé.

L’app de geolocalització ja es troba en fase de provesL’aplicació de l’Horta per a dispositius mòbils que permetrà geolocalitzar els espais d’interès i les residències ja està en fase de proves.

tracking