SEGRE

COOPERATIVA RESULTATS

ActelGrup remunta i aconsegueix un benefici d'1,4 milions d'euros

Després del descens de l’exercici anterior, quan no va complir les expectatives a l’Àsia || Factura 215 milions i es concentren a treballar amb la fruita de pinyol

L’assemblea general d’ActelGrup va tenir lloc ahir a la Llotja de Lleida.

L’assemblea general d’ActelGrup va tenir lloc ahir a la Llotja de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

ActelGrup ha tancat l’exercici 2016-2017 amb una facturació de 215 milions d’euros, cinc menys que l’any anterior, i amb un benefici d’1,4 milions, molt superior a les xifres de l’any anterior, quan les vendes a l’Àsia no van complir les expectatives i tan sols van obtenir uns beneficis de 42.000 euros. Així ho va presentar ahir el director general d’ActelGrup, Fernando Chocarro, a la Llotja de Lleida, en l’assemblea general ordinària de la cooperativa de segon grau amb la presència de les cent dotze cooperatives sòcies, treballadors de l’empresa i autoritats.

Bona part de l’augment dels beneficis ha estat a causa de la reducció de costos financers i personals, i consolidant-se en el que Chocarro va definir com “continuar fent el que se’ns dóna bé: la fruita de pinyol”. La base, segons el director, és ser rendibles.

Durant la campanya anterior, es van comercialitzar 69.000 tones de fruita, 150.000 tones de pinso, 300.530 tones de cereals i 2.300 tones de llavors. Pel que fa als subministraments, es van facturar catorze milions d’euros en productes fitosanitaris, vint-i-sis milions en adobs i es van comercialitzar trenta milions de litres de gasoil.

Pel que fa a la Central d’Assegurances d’ActelGrup, es van gestionar 24.000 pòlisses d’assegurança i es van facturar 26,5 milions d’euros en els diferents àmbits, com la salut, vida, vehicles, industrial i amb una quota del 40 per cent de l’àmbit agrari.

D’altra banda, Fernando Chocarro va deixar clar que arran del fracàs de voler exportar a la Xina, se centraran a vendre la fruita de pinyol i llavor dins del mercat estatal i seguir exportant a la Unió Europea i fer el mateix amb l’oli. El director general va comentar que el més important actualment per a la cooperativa és comptar amb “unes bases sòlides de cara al futur”.

Nou pla estratègic amb l’obertura de mercats de cereals

ActelGrup va presentar ahir als socis el nou pla estratègic que es portarà a terme fins al 2020. Així doncs, la cooperativa vol ampliar el focus de varietats de cereals per buscar nous clients i incrementar les pòlisses d’assegurança. El director general, Fernando Chocarro, va explicar que per als pròxims tres exercicis volen ser rendibles i mantenir els negocis positius per a l’empresa. “Hem de ser realistes i adequar-nos al grup”, va explicar. D’aquesta manera, Actel pretén créixer un 4% en la facturació i un 10% en els beneficis.

tracking