SEGRE

MEMORIAL FRUITA

UP exigeix a Agricultura un pla estratègic de la fruita

Analitza a Artesa de Lleida les alternatives agràries de futur

La llar de jubilats d’Artesa de Lleida va acollir ahir les jornades del Memorial Felip Domènech.

La llar de jubilats d’Artesa de Lleida va acollir ahir les jornades del Memorial Felip Domènech.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició de les Jornades sobre Associacionisme Agrari Memorial Felip Domènech Costafreda, en homenatge a aquest sindicalista i cooperativista, que va morir el 2013 als 62 anys a causa d’una malaltia, va abordar ahir, amb la presència d’uns quaranta pagesos, la valoració de les alternatives productives agràries.

Per la seua part, el coordinador territorial a Lleida d’Unió de Pagesos, Jaume Pedrós, va explicar que l’objectiu de les jornades era “buscar noves idees” per al futur agrícola i, per aquesta raó, els ponents eren diferents experts en cada tema en què van exposar experiències i percepcions. A més, Pedrós va comentar que esperen que el grup de treball del ministeri d’Agricultura per elaborar un pla estratègic per a la fruita dolça obtingui solucions, perquè “no sabem si plantar noves varietats o continuar igual”.

Els productors de fruita esperen que Agricultura elabori un pla estratègic per al sector

La llar de jubilats d’Artesa de Lleida va ser el lloc on diversos pagesos van exposar les xarrades sobre el futur i diferents perspectives per a la fruita, ramaderia intensiva i cultius. El Memorial el va organitzar Unió de Pagesos, l’ajuntament d’Artesa de Lleida, l’entitat cultural La Femosa, la Cooperativa la Comasala, la Cooperativa Artesana la Retama, la Col·lectivitat de Regants núm. 18 i la Universitat de Lleida, i va comptar amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.

tracking