SEGRE

EMPRESES LLET

Lletera de Mollerussa es dissol a l'abandonar nou socis Llet Nostra

Els principals productors, al costat de Campllong, passen a produir per a Mercadona

Imatge d’arxiu de vaques lleteres.

Imatge d’arxiu de vaques lleteres.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els nou principals productors de la Cooperativa Lletera de Mollerussa i Comarques SCCL han deixat de subministrar la seua llet a Llet Nostra, firma de la qual era una de les sòcies fundadores, per vendre-se-la en exclusiva a Mercadona i, aquesta decisió, segons va informar l’Agència Catalana de Notícies, ha comportat la dissolució de la cooperativa lleidatana.

La marxa dels ramaders del Pla coincideix amb la que va dur a terme el passat 1 d’octubre la Cooperativa Lletera de Campllong SCCL, a Girona. Des d’aquell dia, la llet comercialitzada per les 43 granges que té associades, i que suposava el 40% del total de llet que arribava a Llet Nostra, només envasa sota la marca Hacendado (propietat del grup de supermercats valencià). En tots dos casos, la decisió s’ha adoptat per raons d’“estabilitat”.

Fins ara, les quatre cooperatives que proveïen Llet Nostra (Campllong, Mollerussa, Cadí i Baix Empordà) es trobaven agrupades sota el paraigua del grup Lleters de Catalunya, grup que ha quedat reduït a dos.

A més, en un comunicat, Llet Nostra va subratllar que la sortida d’aquests ramaders “no varia en absolut el compromís amb el projecte”.

Llet Nostra, creada el 2003 i amb una facturació de 20,6 milions d’euros, envasarà ara tota la producció de les dos cooperatives que es mantenen sota Lleters de Catalunya (Cadí i Baix Empordà).

Subministrament a les 260 botigues de la cadena valenciana No tota la llet que es produïa a la cooperativa Lleters de Catalunya anava a parar a Llet Nostra. La meitat de la seua producció, estimada en uns 60 milions de litres, ja anaven a parar des de fa un any a Mercadona, arran de l’acord subscrit amb la cooperativa andalusa Coovap. Totes dos van acordar crear l’ensenya Làctia Agroalimentària per al subministrament de llet amb la marca Hacendado, marca blanca de Mercadona, als 260 establiments que la cadena de distribució valenciana té a Catalunya.

tracking