SEGRE

OLI COLLITA

La campanya de recollida de l'oliva a Lleida s'avança una setmana

El rendiment, superior al de l’any passat

Inici de la producció d’oli d’oliva a Lleida.

Inici de la producció d’oli d’oliva a Lleida.M.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La collita d’oliva a Lleida ha començat aquesta setmana amb una mitjana d’uns set dies d’avançament per circumstàncies de la meteorologia. Segons les previsions que ha fet la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i que va publicar SEGRE, auguren un augment de la producció d’oli d’oliva a la província de Lleida de gairebé un 30 per cent respecte a la campanya de l’any passat, fins a assolir unes 9.000 tones.

Tanmateix, no es tractaria d’un creixement sinó d’una certa recuperació de la producció a la província, ja que la campanya passada la sequera va provocar una gran caiguda de la collita.

Els experts preveuen un augment del 30% de la collita d’oli d’aquest any respecte al 2016

Així doncs, respecte a la producció d’oli dins de la denominació d’origen DO Garrigues, el president, Enric Dalmau, preveu que s’arribi als quatre milions de quilos d’oli davant dels tres milions de l’any passat, una mica més d’un 30 per cent més, però va matisar que una producció mitjana normal en aquesta denominació d’origen pot arribar entre els cinc i els sis milions de quilos.

Per la seua part, la FCAC preveu una caiguda del 10 per cent a la producció d’oli d’oliva en el conjunt de Catalunya, que se situaria en prop de 26.500 tones davant les 30.500 tones d’una campanya mitjana a causa de la sequera que ha patit la producció durant la campanya.

D’altra banda, es preveu que es mantinguin els preus en origen, ja que la collita en el conjunt de l’Estat, sobretot a Andalusia, també serà un 15 per cent inferior a la de l’any passat per culpa de la falta de precipitacions.

tracking