SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

El consum català de fruita, a la cua de l'Europa occidental

La Generalitat fa una crida a invertir en producció integrada per arribar a més llars || Temporers lleidatans, cap a Segòvia

Temporers van sortir ahir cap a Segòvia per treballar en la campanya de la maduixa.

Temporers van sortir ahir cap a Segòvia per treballar en la campanya de la maduixa.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, va alertar ahir que el consum de fruita a Catalunya és un dels més baixos de l’Europa occidental.

Així es va pronunciar en la clausura de la campanya d’hivern de producció integrada, centrada a incentivar poma i pera, en un supermercat Plusfresc de Lleida juntament amb el director general de la cadena, Francisco González, el cap de Frescos de Plusfresc, Carles Pueyo, i el president del Consell Català de la Producció Integrada, Antoni Escarp. La campanya va començar el 27 d’octubre passat i finalitza demà i el seu objectiu ha sigut promoure aquest tipus de producció i donar a conèixer als consumidors els beneficis d’aquests aliments. Mòdol va posar de relleu el treball d’aquest tipus d’accions de promoció perquè “posen en contacte consumidors amb productors pròxims de qualitat”. En aquest sentit, va fer una crida a invertir més en publicitat perquè la població sàpiga “que en aquest tipus de producció es minimitza l’ús d’agroquímics provocant un menor impacte al medi ambient”. Per la seua part, Escarp va remarcar la importància de “apostar per marques col·lectives en el sector primari a causa de la falta de marca pròpia”. A més, va valorar el treball dels pagesos malgrat les dificultats que travessen. D’altra banda, Pueyo va mostrar el seu compromís amb el producte fresc i de temporada així com també la seua confiança amb els productors i cooperatives locals “amb què treballem”. La producció integrada es basa a minimitzar l’ús d’agroquímics reduint l’impacte ambiental i generant aliments de gran qualitat. També és coneguda com el pas previ a l’ecològica.

Unió de Pagesos dóna feina a 54 temporers lleidatans gràcies a la maduixa de Segòvia

En un altre ordre de coses, un total de 54 temporers, gairebé tots residents lleidatans, van sortir ahir cap a Segòvia per treballar durant un mes en la campanya de la maduixa i el gerd.

La Fundació Pagesos Solidaris d’Unió de Pagesos, juntament amb el sindicat estatal Unió d’Unions, a través de la borsa de treball de la fundació, ha pogut donar feina a una cinquantena de temporers, en què s’inclouen mentors (que orienten grups de treball) perquè puguin continuar treballant en campanyes de fruita. Després de la conclusió de la temporada a Lleida, segueixen a Segòvia. El membre de la Fundació Sebastià Notario va explicar que és la primera vegada que envien tant personal de Lleida fora de Catalunya per treballar al camp “i espero que no sigui l’última vegada”, va confessar. A més, Notario va comentar que ells s’ho prenen “com una gran oportunitat”.

Temporers van sortir ahir cap a Segòvia per treballar en la campanya de la maduixa.

Temporers van sortir ahir cap a Segòvia per treballar en la campanya de la maduixa.LLEONARD DELSHAMS

tracking