SEGRE

AGRICULTURA ANÀLISI

Augmenta l'interès per la producció de poma en altura

Producció d’1,3 milions de quilos

La jornada va comptar amb una visita a una finca a Escós.

La jornada va comptar amb una visita a una finca a Escós.I. IGLESIAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’interès per les possibilitats que ofereix la producció de poma en altura augmenta, com demostra el fet que més de 80 persones van assistir dijous a la VII Jornada de Fructicultura de Muntanya celebrada a Sort.

L’investigador de l’IRTA responsable de l’avaluació de Material Vegetal i coordinador del projecte de Fructicultura de Muntanya, Ignasi Iglesias, va repassar l’estat actual del projecte, dels avenços aconseguits després de vuit anys de l’inici de l’activitat a l’Alta Ribagorça i duta a terme per l’IRTA amb el suport de la conselleria d’Agricultura des del 2012. En l’actualitat compta amb dos finques experimentals a Llesp i Prades, amb 70 hectàrees plantades de pomera en finques comercials situades a set comarques catalanes i amb una producció el 2016 d’1,3 milions de quilos. Una part important de la producció s’emmarca sota l’Associació Biolord (Sant Llorens de Morunys) i és de producció ecològica.

Per la seua part, Job Roig va analitzar l’activitat duta a terme pel consell comarcal del Pallars Sobirà en el manteniment i caracterització de varietats autòctones de poma i pera que aporten aspectes únics i diferencials respecte a les varietats comercials i que s’hauran de posar de relleu en els propers anys.

Un tercer bloc temàtic es va dedicar a la protecció antigelada, a causa de la incidència que van tenir les caigudes de les temperatures el mes d’abril, i que van afectar totes les finques comercials de pomera de muntanya que no disposaven d’aquestes proteccions.

L’expert italià Kurtk Werth va detallar la història i els avenços recents de més de seixanta anys de lluita antigelades al Surtirol, fonamentalment basades en l’ús del reg per aspersió per ser el més eficient si es disposa d’aigua.

La jornada es va completar amb una visita a la finca de Biolord situada a Escós, amb una superfície d’1,5 hectàrees dedicades a la producció ecològica de poma i basada en varietats resistents al clapejat.

tracking