SEGRE

AVICULTURA

Corea del Sud sacrifica 201.000 aus per parar la propagació de grip aviària

Després de confirmar la soca H5N6 a quatre instal·lacions a Jeongeup, Gochang i Yeongam

Corea del Sud sacrifica 201.000 aus per parar la propagació de grip aviària

Corea del Sud sacrifica 201.000 aus per parar la propagació de grip aviàriaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sud-coreanes han sacrificat 201.000 aus a la regió sud-oest del país asiàtic per provar de contenir la propagació d’una soca altament patogen de la grip aviària que està causant estralls a les seues granges avícoles.

L’Agència de Quarantena per a Flora i Fauna de Corea del Sud (APQA, per les seues sigles en anglès) va portar a terme el sacrifici de l’esmentada quantitat d’ànecs entre el 18 de novembre i divendres passat, després de confirmar la soca H5N6 a quatre instal·lacions a Jeongeup, Gochang i Yeongam, va informar l’agència sud-coreana Yonhap.

Seül ha endurit aquest mes les seues mesures de quarantena a les granges de la regió sud-oest, la que més cria aquest tipus d’au al país, davant de la recent detecció de casos de grip aviària.

L’APQA ja va ordenar el sacrifici d’uns altres 76.000 a començaments de desembre a cinc granges de la zona després de detectar un altre cas.

El ministre sud-coreà d’Agricultura, Alimentació i Assumptes Rurals, Kim Yung-rok, ha demanat mesures per desinfectar cada granja i aturar com més aviat millor la propagació del virus.

Les variants altament patògenes de la grip aviària són aquelles que poden fer emmalaltir greument les aus i tenen una alta taxa de mortalitat, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

L’any passat, Corea del Sud va haver de sacrificar més de 30 milions d’aus per contenir el pitjor brot de grip aviària que ha afectat mai el país.

tracking