SEGRE

MAQUINÀRIA AGRÍCOLA ESTADÍSTICA

La venda de tractors nous augmenta un 9,7% a Lleida

Fins a acumular les 427 unitats fins al novembre || S’espera que es tanqui el 2017 amb fins a 12.000 inscripcions a l’Estat

Imatge d’arxiu de demostració de maquinària agrícola.

Imatge d’arxiu de demostració de maquinària agrícola.MINISTERIO DE AGRICULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els agricultors de Lleida han adquirit entre els mesos de gener i de novembre d’aquest any un total de 427 tractors nous, la qual cosa representa un augment del 9,7 per cent respecte al mateix període de temps de l’any 2016, segons assenyala el Registre Oficial de Maquinària Agrícola (ROMA), dependent de la conselleria d’Agricultura.

Aquest creixement pel que fa a l’adquisició de tractors nous ha sigut important en mesos com el març, quan es van registrar un total de 64 unitats davant les 31 el març del 2016 o el mes de juliol, quan van ser 42 les unitats adquirides davant les 26 del mateix mes de l’any passat.

Al novembre la inscripció de tractors a la província va descendir un 47,05 per cent

Tanmateix, el novembre d’aquest any es van registrar en el ROMA un total de 18 d’aquests vehicles, cosa que significa un descens del 47,05 per cent respecte al novembre de l’any passat, quan van ser registrats un total de 34 vehicles.

En el conjunt de l’Estat i, tret de circumstàncies extraordinàries, el sector espera que es tanqui l’any amb unes 12.000 inscripcions de tractors nous malgrat que els fabricants han reduït les expectatives de creixement arran de la inestabilitat soferta durant el segon semestre de l’any i malgrat que el mes de juliol el Govern estatal va aprovar uns ajuts per a la renovació del parc de maquinària agrícola, amb un pressupost de cinc milions d’euros.

L’últim Avenç d’Inscripció de Maquinària del ministeri d’Agricultura revela que durant el mes de novembre es van inscriure 956 unitats, la qual cosa suposa un 7,78 per cent més respecte al mateix mes de l’any passat.

A més, en l’acumulat dels onze primers mesos de l’any s’han registrat un total de 10.507 unitats, que representen un 5,63 per cent més que en el període gener-novembre del 2016.

Quant a màquines automotrius, el ministeri d’Agricultura té inscrits fins al novembre 1.26 aparells nous, un 13,3% més respecte a 2016.

Descendeix la compra de remolcs Segons l’estadística del ministeri d’Agricultura, a la província de Lleida s’han adquirit fins al novembre un total de 124 remolcs agrícoles, un 27,9 per cent menys que en els onze primers mesos de l’any passat. Per contra, entre el gener i el novembre, els pagesos van adquirir 53 màquines agrícoles automotrius de tot tipus, entre equips de càrrega, de recol·lecció o tractocarros, cosa que representa un augment del 15,2 per cent respecte a l’any passat. Per contra, el nombre de remolcs adquirits en els primers onze mesos de l’any a l’Estat va disminuir un 4,27%, fins a les 4.453 unitats.

tracking