SEGRE

Jarc alerta de la desaparició d'explotacions familiars per la crisi de la fruita

L’organització agrària anuncia que no assistirà a cap reunió amb el ministeri fins que s’apliquin mesures a favor dels productors

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'organització agrària Jarc ha decidit que no anirà a cap reunió amb el ministeri d’Agricultura fins que aquest emprengui mesures a curt termini per salvar el sector de la fruita dolça, en crisi des de fa anys. A més, des del sindicat no descarten emprendre accions més contundents, com les mobilitzacions.

David Borda, cap sectorial de fruita dolça de Jarc i de Coag, ha denunciat aquest dijous que el preu de la fruita del camp fins al lineal de la botiga pot arribar a incrementar-se més d'un mil per cent, com és el cas de la nectarina l’agost passat.

Borda també denuncia el risc de desaparició de les explotacions familiars, que d'aquí a uns anys només seran el 30 per cent del total. Per això, assegura que si cal reduir superfície per equilibrar preus qui ha d'arrencar arbres són els grans productors, mai el petits.

Des de Jarc també demanen que l'observatori dels preus es fixi en el que es paga al productor i no en el preu quan el producte surt de la central fructícola envasat per ser venut a les botigues, ja que d'aquesta manera es tindria una visó exacta de la situació del sector.

David Borda, cap sectorial de fruita dolça de Jarc i de Coag, en roda de premsa aquest dijous.

Jarc alerta de la desaparició d'explotacions familiars per la crisi de la fruitaLleida TV

tracking