SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

La Fira de l'Oli genera 1,7 milions d'euros de negoci i ven més de 69.000 litres d'or líquid

Segons un estudi de l’ajuntament de les Borges, que té en compte hotels i restaurants de la comarca || Ensenyament projecta al setembre un cicle de grau superior sobre l’oli al municipi

El Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques va estar ple durant tot el dia d’ahir.

El Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques va estar ple durant tot el dia d’ahir.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 55a edició de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques ha generat un impacte econòmic d’1,7 milions a les Garrigues, segons un estudi elaborat per l’ajuntament partint d’un model de la Federació de Fires de Catalunya. Aquesta xifra fa referència a la despesa dels visitants del certamen i als ingressos de restaurants, hotels i altres comerços de les Borges i de les poblacions que es troben als voltants. L’alcalde, Enric Mir, va afirmar que “és necessari continuar apostant per la innovació per millorar encara més la imatge de la fira i del producte”. El president de la Denominació d’Origen (DO) Garrigues, Enric Dalmau, va explicar ahir després del tancament de la fira que el nombre de vendes ha augmentat en aquesta edició respecte al 2016, quan es van vendre 69.000 litres d’oli. Aquest any s’ha batut el rècord d’expositors: n’hi ha hagut 160 en total.

Per la seua part, el delegat d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va afirmar que treballen per a la creació d’un cicle de grau superior sobre indústria agroalimentària especialitzat en el sector de l’oli. La intenció és que es comenci al setembre a la capital de les Garrigues. Aquesta oferta se sumaria als cicles de grau mitjà d’elaboració d’oli i vi i al de grau superior de vitivinicultura. S’ha de recordar que la Universitat de Lleida i les Borges van firmar un conveni orientat a reforçar la investigació i la formació al voltant de l’oli.

En la clausura del certamen, a càrrec de l’exdiputada Ramona Barrufet, es va fer entrega del premi del públic al millor oli del certamen, que va ser per a Mas del Clos.

El consell convocarà la segona edició de les Garrigues en flor El president del consell de les Garrigues, Antoni Villas, va defensar ahir a la celebració del dia de la comarca que “tots hem de contribuir a posar en relleu el potencial del territori”. El consell convocarà ben aviat la segona edició de les Garrigues en Flor.

El Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques va estar ple durant tot el dia d’ahir.

El Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques va estar ple durant tot el dia d’ahir.ITMAR FABREGAT

tracking