SEGRE

Unió de Pagesos valora de forma positiva el 2017 per als preus del sector porcí

El sindicat preveu haver d’afrontar noves inversions per adaptar-se als decrets de fertilització i ordenació ramadera

La roda de premsa d'Unió de Pagesos

Unió de Pagesos valora de forma positiva el 2017 per als preus del sector porcíUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha valorat aquest dimarts positivament l’any 2017 pel que fa a la recuperació de preus del sector porcí, el valor mitjà dels quals (1,26 euros per quilo viu) ha augmentat respecte de la mitjana del 2016 i del 2015 a Mercolleida, que va ser els dos anys d’1,13 euros per quilo viu.

Segons l'organització, l’increment del marge econòmic per al ramader, gràcies a l’augment de les cotitzacions i el manteniment de costos de producció, ha permès tancar un any positiu per al sector.

Pel que fa a la producció, segons dades provisionals del Departament d’Agricultura, fins a l’octubre del 2017 els escorxadors catalans van sacrificar un 2% menys d’animals que l’any anterior tot i que en l’àmbit estatal hi va haver un augment del 8% d’animals respecte al 2016.

Pel que fa a les exportacions, representen el 70% del total de la producció porcina catalana, i el 50% de l’estatal. Durant els nou primers mesos del 2017, segons Interporc, van créixer un 13% a l’Estat espanyol i van suposar 3.700 milions d’euros. França és el primer destí (244.447 tones), seguit de la Xina (242.721 tones). La previsió d’exportacions per al 2018, en canvi, és menys optimista a causa de l’encariment del dòlar respecte a l’euro.

D’altra banda, Unió de Pagesos considera que durant els propers anys els productors de porcí s’hauran d’adaptar als requisits del Decret d’ordenació ramadera, i als del nou Decret de fertilització i gestió de dejeccions ramaderes, que suposarà, entre altres, noves exigències mediambientals i implicarà haver d’afrontar noves inversions per adaptar-s’hi. Un altre dels reptes del sector serà el de continuar reduint l’ús d’antimicrobians.

tracking