SEGRE

JARC anuncia mobilitzacions per la crisi de la fruita dolça

Denuncia que l'abandonament d'explotacions es pot agreujar durant els propers mesos per la falta de liquiditat dels productors

Una tractorada a Lleida el maig del 2016.

JARC anuncia mobilitzacions per la crisi de la fruita dolçaJARC-COAG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JARC-COAG ha anunciat aquest divendres mobilitzacions a totes les regions productores de fruita dolça. Segons l’organització agrària, les protestes són la resposta a la “insuficiència de les mesures urgents plantejades” pel Ministeri d’Agricultura durant la reunió que han mantingut aquest divendres a Madrid.

El seguit de mobilitzacions l’iniciarà aquest dissabte a Saragossa UAGA, organització agrària aragonesa pertanyent a COAG.

JARC denuncia que els compromisos adquirits pel Govern de l’Estat es limiten a mesures de tipus financer, com una línia “amb escàs pressupost” d'avals a través de SAECA i una reducció dels mòduls de cotització aplicats a la renda 2017 d’una part dels productors.

El sindicat critica que després de diversos anys en els quals els preus rebuts pels fructicultors han estat baixos o molt baixos, la situació actual és molt complicada i les perspectives per afrontar la futura campanya són molt negatives per falta de liquiditat.

En aquest sentit, JARC-COAG reclama l'ampliació de la partida de despeses de difícil justificació del 5% al 10% per a aquells que opten per l'estimació directa simplificada en el càlcul de la renda de 2017; la condonació de les quotes a la Seguretat Social i de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) , i la recuperació del màxim percentatge de subvenció estatal en la contractació de l’assegurança de la fruita, entre d’altres mesures.

“Després de més d'una desena de reunions, ens veiem obligats a sortir al carrer per reclamar que s'adoptin urgentment mesures de calat perquè els fructicultors puguin suportar la campanya que ja està en marxa i no es vegin abocats a l'abandonament de les explotacions”, ha afirmat David Borda, responsable del sector de fruita dolça de JARC i de COAG, durant la reunió.

tracking