SEGRE

UP demana a Agricultura un augment en l'import per hectàrea al pla d'arrencada en fruita dolça

El sindicat reclama que passi de 3.500-4.000 euros a 4.500-5.000 euros

La Comissió Europea amplia en 20.000 tones les quotes de retirada de fruita d'os

La Comissió Europea amplia en 20.000 tones les quotes de retirada de fruita d'osSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha demanat al departament d’Agricultura un augment dels imports per hectàrea per al pla d’arrencada proposat pel sindicat com a mesura urgent per fer front a la crisi de la fruita dolça. Així, UP considera que l’increment hauria de passar dels 3.500-4.000 euros per hectàrea que proposa el departament als 4.500-5.000 euros per hectàrea.

Unió de Pagesos, que va mantenir diverses reunions amb els responsables d’Agricultura la setmana passada per tractar la crisi de la fruita, també va demanar que es donin a conèixer les dades de les retirades per a sucs que es realitzin i la capacitat de les entitats caritatives per rebre-les en fresc, així com la tecnologia necessària perquè tot el sector pugui disposar de la informació.

El sindicat també va defensar la necessitat que les campanyes de promoció que faci l’Administració es plantegin lligades al factor de la proximitat, per afavorir els productors catalans.

Una altra de les qüestions plantejades pel sindicat a Agricultura és un pla de reconversió varietal més estricte que l’anterior per tal d’assegurar que el canvi de cultiu és recomanable segons el terreny, i adient tenint en compte l’entrada en comercialització de la fruita i els pics de producció.

Alerta per les glaçades

D’altra banda, Unió de Pagesos alerta que les fortes glaçades causades per les baixes temperatures estan afectant les plantacions de fruita de pinyol de les varietats primerenques, que predominen al Baix Segre. Els danys van començar dijous passat en ametllers, albercocs, nectarines, paraguaians i prunes. Totes les flors obertes de varietats primerenques a la zona estan mortes, segons el sindicat.

tracking