SEGRE

La Generalitat haurà d'indemnitzar apicultors de Lleida pels danys de l'abellerol

Es tracta d’un ocell protegit que menja abelles

Un apicultor

La Generalitat haurà d'indemnitzar apicultors de Lleida pels danys de l'abellerolUnió de Pagesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una sentència del jutjat contenciós-administratiu de Lleida obliga a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat a indemnitzar cinc apicultors de Lleida i un de Girona amb 56.000 euros pels perjudicis causats als seus ruscos per l’abellerol, un ocell protegit que menja abelles.

El responsable del sector apícola d’Unió de Pagesos, Josep Maria Claria, ha explicat que el conflicte va començar el 2014, quan 50 apicultors van reclamar per la via administrativa i la Conselleria va rebutjar la petició, pel que 30 van presentar recurs que també va ser rebutjat i després sis van anar al Tribunal del contenciós administratiu.

Claria ha explicat que ara la sentència obre la via a què Generalitat atengui les reclamacions. En aquest sentit, avisa que si no ho fa els productors aniran tots els anys per la via contenciosa administrativa.

L’organització agrària Unió de Pagesos i les cinc associacions d’apicultors catalanes consideren positiu el reconeixement que fa aquesta sentència, que és ferma, dels importants danys que provoca l’abellerol al sector de l’apicultura, mentre consideren que cal treballar per aconseguir una solució consensuada amb l’Administració per a la coexistència de les dos espècies.

tracking