SEGRE

ESNOTICIA

El fred beneficia els cultius de secà i retarda la floració

Una vinya nevada a la sortida de l’Albi.

Una vinya nevada a la sortida de l’Albi.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El fred i les nevades dels dos últims dies han beneficiat els cultius de secà i els cereals. El coordinador territorial d’Unió de Pagesos a Lleida, Jaume Pedrós, va explicar ahir que tenien por que davant de l’augment de les temperatures el mes de febrer s’avancés la floració dels presseguers, albercocs i pomeres, tot i que va assegurar que el fred “manté adormits els arbres” i que “això és beneficiós”. Així mateix, en relació amb els fruiters que ja començaven a florir, Pedrós va apuntar que “són problemes minoritaris”, mentre que aquells que ja estaven florits “no han tingut problemes”.

Pel que fa al sector de la ramaderia, el representant sindical del porcí d’Asaja, Joan Graells, va afirmar que es va cancel·lar el transport de porcs a l’escorxador a causa de la prohibició de pas dels camions. A més, Rossend Saltiveri, d’UP, va explicar que els camions que transportaven animals van poder descarregar-los a la seua destinació sense problema.

Des de Jarc van apuntar que a la Cerdanya es van enfonsar les cobertes de tres granges, i per la seua banda al pla no es van registrar incidents a les explotacions.

tracking