SEGRE

ENSENYAMENT PRESENTACIÓ

El cicle formatiu sobre l'oli a les Borges preveu arribar a 30 alumnes

L’institut Josep Vallverdú estrenarà aquesta formació, inèdita a Catalunya || L’alcalde de la localitat diu que permetrà “fixar” la població al territori

Les autoritats a la presentació del cicle, que s’impartirà al Josep Vallverdú de les Borges.

Les autoritats a la presentació del cicle, que s’impartirà al Josep Vallverdú de les Borges.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’institut Josep Vallverdú de les Borges estrenarà al setembre un nou cicle formatiu de grau superior especialitzat en oli, que espera rebre uns trenta alumnes. El delegat d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va explicar ahir que “feia temps que treballàvem en aquesta proposta”, que és inèdita a Catalunya. Per la seua part, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, va apuntar que una oferta com aquesta pot ajudar a fixar la població al territori i permetrà “incrementar el nivell professional” del sector. Per la seua banda, el cap del servei de Programes i Projectes de Foment de l’Ensenyament Professional del departament d’Ensenyament va assegurar que el títol que obtinguin els estudiants que acabin aquest cicle formatiu també es coneixerà com a mestratge de molins d’oli i que els alumnes cursaran un total de tres-cents hores lectives i, aproximadament, mil hores de pràctiques.

En aquest sentit, Castrillo va assegurar que amb el cicle formatiu dual, que inclou la formació dels estudiants a les empreses, les firmes i cooperatives “es comprometen a acollir la figura de l’aprenent”, i va afirmar que també podran matricular-s’hi aquelles persones que ja treballin en el sector de l’oli, a les quals se’ls validarà l’experiència professional que hagin acumulat.

El cicle que s’oferirà a la capital de les Garrigues es basa en una part del títol de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària i s’impartiran cinc mòduls, un dels quals destinat als controls de qualitat i anàlisis sensorials d’olis i d’olives.

les claus

  • Cicle formatiu. El cicle formatiu de grau superior especialitzat en oli acollirà uns trenta alumnes, tindrà una durada de trenta-tres setmanes i tres-centes hores lectives i unes mil de pràctiques en empreses o cooperatives. Els estudiants podran seguir la formació del cicle de Processos i Qualitat de la Indústria Alimentària. 
  • Les Borges. L’institut Josep Vallverdú de les Borges ja acull el cicle formatiu de grau mitjà d’olis i vins, així com el de grau superior de vitivinicultura. 
tracking