SEGRE

LABORAL

Protesta d'UGT contra les "falses cooperatives" a l'escorxador Fortune Pig de Mollerussa

Alerten que només és una de les mobilitzacions previstes

Protesta d'UGT contra les

Protesta d'UGT contra les "falses cooperatives" a l'escorxador Fortune Pig de MollerussaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sindicalistes d’UGT de Lleida s’ha concentrat aquest dimarts davant de l’escorxador Fortune Pig, del Grup Jorge, a Mollerussa per protestar "contra les dures condicions laborals dels treballadors d’aquesta i de la majoria de les falses cooperatives del sector carni", segons el sindicat.

Durant la mobilització, en la qual segons un comunicat d’UGT han participat desenes de persones, s’escoltaven consignes com 'No a les falses cooperatives’, 'En Lleida no volem esclavitud’, 'Cooperatives explotadores, Volem que s’apliqui l’estatut’i 'No volem mà d’obra barata'.

El secretari general de la Fitag UGT de Lleida, Antonio Rodríguez, ha avançat que la protesta d’aquest dimarts és només una de les mobilitzacions que tenen previstes per denunciar la situació que es viu al sector carni.

"Des de la crisi fins ara, ha crescut, i molt, el nombre de falses cooperatives i falsos autònoms, és una situació que no podem permetre que continuï així ", ha assegurat Rodríguez.

El sindicalista ha afirmat que actualment els escorxadors eliminen llocs de treball fixos i contracten falsos autònoms dels quals ha dit que "no tenen drets laborals, han de treballar més de 10 hores diàries per assegurar-se un sou digne, no tenen dies de festa i no poden dir el que pensen perquè els llancen".

"A aquestes lamentables condicions se suma el fet que no cobren cap plus de nocturnitat, ni de perillositat, treballen en unes condicions tercermundistes", ha agregat Antonio Rodríguez.

"Volem que la Generalitat desqualifiqui totes les falses cooperatives aparegudes en els últims anys i que els treballadors formin part de l’empresa, i per tant, tingui totes les condicions i els drets que els correspon", ha apuntat.

tracking