SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

“L'escorxador de Mollerussa té 200 falsos autònoms”

Afirma UGT, que diu que conformen la pràctica totalitat de la plantilla || Denuncia jornades laborals de fins a dotze hores

Concentració d’UGT a les portes de l’escorxador Fortune Pig de Mollerussa, ahir.

Concentració d’UGT a les portes de l’escorxador Fortune Pig de Mollerussa, ahir.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sota el crit de “no a les falses cooperatives”, unes quaranta persones es van concentrar ahir davant de les portes de l’escorxador de Mollerussa Fortune Pig, propietat del Grupo Jorge, per denunciar precarietat laboral dels treballadors. El secretari general de FITAG-UGT a Lleida, Antonio Rodríguez, va afirmar que els dos-cents empleats de la factoria treballen com a falsos cooperativistes en unes condicions “vergonyoses i lamentables, sense control de riscos laborals”.

Molts d’ells, segons va assenyalar Rodríguez, són estrangers “que no saben el que han firmat” i que tenen menys drets que un treballador per compte aliè, amb més càrrega de treball i unes condicions laborals “molt pitjors”. “Els obliguen a comprar el material i després els fan fora al cap de poc”, va posar com a exemple el representant d’UGT, a més d’assegurar que arriben a fer jornades de dotze hores. Els manifestants, entre els quals no hi havia cap treballador de la càrnia, van tallar diversos minuts la carretera de Mollerussa a Torregrossa. “Si es queixen, reben represàlies”, va puntualitzar Rodríguez. Els sindicats ja anys que denuncien abusos per part de les càrnies mitjançant falses cooperatives.

tracking