SEGRE

AGRICULTURA METEOROLOGIA

Els pagesos, en alerta per la previsió de gelades

Les temperatures elevades al gener i al febrer van avançar la floració dels arbres || La més perjudicada, la fruita de pinyol

Primers fruits en un camp d’ametllers del terme de Belianes, divendres.

Primers fruits en un camp d’ametllers del terme de Belianes, divendres.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La baixada generalitzada de temperatures prevista de cara als pròxims dies ha posat en alerta els pagesos lleidatans. Després que els mesos de gener i febrer es registressin temperatures més elevades del que és habitual que van fer avançar la floració dels arbres, si ara gelés, la producció es podria veure seriosament afectada ja que, com va explicar ahir el president d’ASAJA a Lleida, Pere Roqué, “hi ha molts arbres que ja estan al cent per cent de la floració”.

Roqué va assenyalar en aquest sentit que “estem preocupats perquè encara hem registrat temperatures negatives però ens inquieta el que passi a partir d’aquest diumenge a la nit, quan el descens dels termòmetres serà més acusat”. La més perjudicada per aquest canvi en la meteorologia a les portes de la primavera, que comença aquest dimarts que ve, seria la fruita de pinyol, que podria registrar “grans pèrdues”.

Els productors de fruita de pinyol encadenen un cop rere l’altre des que Rússia va vetar l’entrada de productes agrícoles europeus per les sancions comunitàries per la guerra d’Ucraïna. Tampoc hi ajuda la sobreproducció a nivell comunitari i la pressió a la baixa dels distribuïdors dels seus productes.

tracking