SEGRE

AGRICULTURA METEOROLOGIA

Tercera nit en guàrdia contra les gelades a la zona fructícola de Lleida

Un fruiter ple de canelobres de gel, ahir a Malpartit.

Un fruiter ple de canelobres de gel, ahir a Malpartit.UNIÓ DE PAGESOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La de dijous a divendres ha estat la tercera nit en què els agricultors de la zona fructícola de Lleida, en especial a les comarques del Segrià, la Noguera i el Pla d’Urgell, s’han mantingut en guàrdia contra les gelades.

El Meteocat va registrar temperatures per sota dels dos graus negatius en poblacions com Vilanova de Segrià (-2,7), el Poal (-2,6), Alfarràs (-2,5), Vallfogona de Balaguer (-2,3), Gimenells (-2,1) o Raimat (-2,1), per posar alguns exemples. Però la llista de municipis en els quals el termòmetre va caure per sota de zero és molt més extensa. Així, els agricultors que tenen reg per aspersió a les seues finques el van posar en marxa amb la intenció que les flors dels arbres es cobrissin de gel per evitar danys majors.

Per la seua part, la conselleria d’Agricultura apunta que encara és aviat per fer una valoració dels possibles efectes dels últims dies de temperatures baixes. Apunta que el fet que en aquells tres dies fes vent i hi hagués núvols durant les nits va evitar que els termòmetres caiguessin encara més.

Les produccions que s’han pogut veure afectades, en general, són fruiters de pinyol, encara que no es descarten tampoc en el cas d’ametllers en poblacions com Seròs, encara que caldrà esperar a valorar-ho.

tracking