SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

UGT denuncia dos càrnies de Lleida per utilitzar ‘falses cooperatives’

En concret empreses de Vall Companys i el Grupo Jorge || En la seua campanya per “eradicar d’una vegada per totes” la contractació “en frau de llei” al sector

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la FICA-UGT de Lleida, Antonio Rodríguez, va explicar ahir que durant aquest mes de març el sindicat ha denunciat dos “falses” cooperatives, concretament “Servicarne, (Vall Companys) i T.A.I.C. (Grupo Jorge)”, i espera que amb aquestes accions Inspecció de Treball actuï i imposi sancions exemplars, com en altres casos a nivell català (sanció de 800.000 euros a una empresa de Figueres) i estatal.

Segons van explicar tant el mateix Antonio Rodríguez com Alicia Buil, responsable del sector d’Alimentació d’UGT de Catalunya, aquestes denúncies formen part de la campanya del sindicat per eradicar per sempre el que consideren “pràctiques abusives amb els treballadors i d’explotació laboral” per part de les anomenades “falses” cooperatives, o companyies que utilitzen “falsos” autònoms en el seu règim de treball.

A Lleida UGT té comptabilitzats 970 falsos autònoms en el sector de la indústria càrnia

Rodríguez va afirmar que aquest tipus d’empreses càrnies estan “explotant” els treballadors i les treballadores, i abusant del fet que gran part són persones amb molta necessitat de treball, la majoria immigrants que fins i tot desconeixen l’idioma.

“No disposen d’un horari fix de treball, amb jornades que poden arribar a les 12 hores diàries durant 27 dies al mes, sense protecció de riscos laborals”, va denunciar.

En aquest sentit, Alicia Buil va assegurar que el sindicat seguirà “fins on faci falta perquè aquest negoci, el de les falses cooperatives, arribi al seu final”. “És un camí de no-retorn per a la seua eradicació”, va assegurar.

UGT exigeix de manera immediata que tots els treballadors o “falsos autònoms” d’aquestes empreses “se subroguin a les empreses principals i tinguin els mateixos drets que la resta de treballadors”. Segons UGT, un de cada 6 treballadors d’aquest sector a Catalunya és fals autònom. En el cas de Lleida, el sindicat ha comptabilitzat 970 falsos autònoms.

Per la seua part, el secretari general d’UGT a les Terres de Lleida, José Luis Aguilà, va titllar de “comportament laboral amoral i propi del segle XIX” aquestes pràctiques, que cal “eradicar”.

Alicia Buil, Antonio Rodríguez i José Luis Aguilà, ahir en roda de premsa.

Alicia Buil, Antonio Rodríguez i José Luis Aguilà, ahir en roda de premsa.J. MARTÍNEZ

tracking