SEGRE

RAMADERIA MEDI AMBIENT

Demanen millorar el regadiu per la gestió de les dejeccions

Per reduir els lixiviats i el control del fòsfor al sòl || Jornada amb un centenar de pagesos a la cooperativa d’Ivars

Un moment de la jornada organitzada per la conselleria i celebrada a la cooperativa.

Un moment de la jornada organitzada per la conselleria i celebrada a la cooperativa.COOPERATIVA DE IVARS D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un centenar d’agricultors i ramaders van assistir ahir dimarts a la Cooperativa d’Ivars d’Urgell a una jornada sobre la nova normativa en la gestió i aplicació de les dejeccions ramaderes organitzada pel departament d’Agricultura.

Carles Esquerda, del Servei de Sòls de la conselleria, va anunciar que el nou decret preveu la creació de diferents graus de zones vulnerables a escala municipal, i segons el nitrogen de referència i l’índex de càrrega ramadera, suposarà en cadascun una major o menor restricció.

Va apuntar l’obligatorietat dels nous sistemes d’aplicació de dejeccions a nivell de sòl, a implantar a tot estirar el febrer del 2021 en el cas de basses petites de particulars. També s’exigirà un llibre de gestió de fertilitzants nitrogenats, amb caràcter gairebé general, per a totes les explotacions amb més de tres hectàrees de regadiu, així com la seua declaració de gestió anual davant de la conselleria.

Elena Puigpinós, també del Servei de Terres del departament, va remarcar la necessària millora dels sistemes de reg per reduir lixiviats i el control del fòsfor al sòl, també com a indicadors d’un correcte i eficient ús de les dejeccions en l’agricultura.

tracking