SEGRE

SUBVENCIONS

El temor d'una "renacionalització" de la PAC no té fonament, afirma Hogan

El temor d'una

El temor d'una "renacionalització" de la PAC no té fonament, afirma HoganEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agricultors de la Unió Europea (UE) no haurien de témer una "renacionalització" de la Política Agrícola Común (PAC) després de 2020, va assegurar el comissari europeu d’Agricultura, Phil Hogan.

En una entrevista exclusiva que aquest dimecres publica la xarxa de portals multilingües Euractiv, soci d’EFE, el polític irlandès va afirmar que el fet que l’Executiu comunitari vagi a concedir, segons la seua última proposta, més atribucions als socis de la Unió Europea per aplicar les seues polítiques nacionals en matèria agrícola no suposa debilitar o minvar la PAC.

No obstant això, Hogan va deixar clar que els futurs plans nacionals per a la PAC hauran de comptar amb l’aprovació de la Comissió Europea, la qual vetllarà per garantir la igualtat de condicions i oportunitats per a tots els socis del bloc comunitari.

En l’entrevista, Hogan també va subratllar que el nou sistema de la PAC posterior a 2020 donarà millors resultats pel que fa a una de les reclamacions més repetides per agricultors i ramaders de la UE: la simplificació de les càrregues burocràtiques de la PAC.

"Demanarem els programes de la PAC de cada país, amb una anàlisi detallada de les mesures proposades per aconseguir assolir els objectius a nivell de la UE i les assignacions financeres per (implementar) aquestes mesures. Aquests plans de la PAC (nacionals) seran aprovats per la Comissió, amb la qual cosa es garanteix la igualtat de condicions a tota la UE," va assegurar el responsable europeu.

Hogan va ressaltar que la "C" de la PAC, amb referència al seu caràcter de política "comuna", no canviarà.

"Continuarà sent una política agrícola 'comuna', amb objectius polítics clars, fixats i acordats a escala de la UE. Però és veritat que volem donar més flexibilitat als Estats membres sobre com trien assolir aquests objectius i orienten el suport que reben de la PAC", va declarar.

El comissari va assenyalar, així mateix, que cada vegada més socis de la UE i actors clavi de l’agricultura europea comprenen la filosofia que tanca la proposta de reforma de la PAC presentada per Brussel·les.

En aquest sentit, va dir que els qui afirmen que aquesta proposta suposa una "renacionalització de la PAC" ja només són "una petita minoria".

tracking