SEGRE

AGRICULTURA XIFRES

Les exportacions del sector fructícola català assoleixen els 1.391 milions

Imatge d’arxiu en què es mostra la campanya de recol·lecció de fruita de pinyol.

Imatge d’arxiu en què es mostra la campanya de recol·lecció de fruita de pinyol.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capacitat exportadora del sector fructícola català se situa en la tercera posició respecte de la resta dels sectors agroalimentaris, amb unes vendes per valor de 1.391 milions d’euros, només al darrere del carni i dels productes Fine Food. Així es desprèn de les dades publicades ahir per la conselleria d’Agricultura coincidint amb la inauguració del Saló Alimentària al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat. A més, el sector de la fruita i de les hortalisses ha registrat un increment del seu valor del 2,1 per cent en comparació amb el de l’any 2016.

Sobre això, el secretari general de la conselleria d’Agricultura, David Mascort, va posar de relleu que el vuitanta per cent de la producció fructícola catalana es destina a l’exportació durant la inauguració de la tercera edició del Fruit Business Forum, dins del marc del Saló Alimentària. El director general del certamen, Antoni Valls, va dir ahir que espera que l’edició d’enguany assoleixi “magnituds sense precedents”.

Olives esferificades preparades per consumir a casa, ou amb closca cuita a baixa temperatura o el primer torró liofilitzat del món són algunes de les innovacions que, des d’ahir, es poden veure al Saló Alimentària.

tracking