SEGRE

AGRICULTURA COOPERATIVES

Indulleida preveu tancar l'exercici amb una facturació de 80 milions

Invertirà vuit milions en millores en la factoria i en una planta de cogeneració || El 65% de les vendes de la fructícola d’Alguaire correspon a exportacions

La junta d'accionistes d'Indulleida.

Indulleida guanya 632.000 euros en l'última campanyaRGimena/MISSATGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cooperativa de segon grau Indulleida preveu assolir aquest anys els vuitanta milions d’euros de facturació, xifra que representa un increment del 2,5 per cent respecte a l’any passat, quan va tancar els comptes amb setanta-vuit milions d’euros.

Aquest any preveu portar a terme inversions valorades en vuit milions. El gruix correspon a millores a la planta de la indústria de transformació de fruites i verdures d’Alguaire, com per exemple en envasament i línies de deshidratats. Però, a més, projecta una planta de cogeneració en el marc el projecte europeu conegut com a Agrimax. Les inversions d’enguany se sumaran als setze milions des del 2014.

Indulleida manté la vocació exportadora i, de fet, aquest any calcula que entorn d’un 65 per cent de les vendes correspondran a mercats exteriors. Els països comunitaris, així com Estats Units, Japó, Austràlia, Cuba, Canadà, Aràbia Saudita o Algèria, són alguns dels seus mercats però en total ven a cinquanta-quatre països diferents i el 85 per cent del seu negoci arriba dels sucs i cremogenats, la seua activitat tradicional, però cada vegada van guanyant més pes altres, com els lligats a sucs i purés de vegetals i hortalisses, coneguts com a veggies, i també les aromes de fruites i verdures o les fibres.

L’empresa transformadora compta en l’actualitat amb un total de 158 socis que són centrals productores de matèria primera que, al seu torn, tenen uns 18.000 agricultors productors de base.

Paral·lelament, aquesta setmana, CaixaBank, a través de la càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari de la Universitat de Lleida i Indulleida, van presentar a la Fira Alimentaria dos prototips de begudes a base de sucs de fruita que es conserven només amb extractes naturals.

Tejerina: “Alimentaria reflecteix l’embranzida de l’agroindústria”

La ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, va destacar ahir a la clausura d’Alimentaria que aquesta fira reflecteix “l’embranzida i la força” de la indústria agroalimentària espanyola. “Tenim una indústria alimentària de qualitat, que crea riquesa a Espanya i que l’any passat va registrar rècord d’exportacions”, va afirmar. Segons l’organització, Alimentaria 2018, que té un impacte econòmic d’uns dos-cents milions d’euros, ha congregat 4.500 expositors –un 27 per cent d’internacionals–, i ha propiciat més de 12.000 reunions.

tracking