SEGRE

PORCÍ BALANÇ

La cotització del porcí, estancada a Mercolleida al caure la demanda

Sense beneficis visibles per la guerra comercial de la Xina i els EUA || Preocupació per l’avenç de la Pesta Porcina Africana i la importació de senglars de l’Est

Un moment de la xarrada celebrada ahir per Unió de Pagesos a Pinós.

Un moment de la xarrada celebrada ahir per Unió de Pagesos a Pinós.UNIÓ DE PAGESOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cotització del porc de Lleida a Mercolleida fa gairebé dos mesos que repeteix en 1,156 euros/quilo, en unes dates en què haurien de pujar però que queden condicionades per pesos dels animals més alts que en anys anteriors derivat d’una menor demanda que frena la sortida dels animals a escorxador. Així ho van explicar ahir responsables del sector, que van alertar també que els preus de venda al mercat xinès, client que ha propiciat en els últims anys la salvació del sector després del tancament de les fronteres russes, són cada vegada més baixos. Tanmateix, la situació podria evolucionar amb la guerra comercial entre els EUA i la Xina si el gegant asiàtic insisteix a incrementar els aranzels a la carn de porcí nord-americà.

Tanmateix, segons Rossend Saltiveri, responsable del sector d’Unió de Pagesos, no s’està notant de moment cap resultat arran d’aquesta guerra comercial. “Al ser un conflicte polític és difícil saber si existeix abast. A això hem de sumar que les compres no solen ser immediates, per la qual cosa els efectes de les guerres comercials, tampoc”, va dir. D’altra banda, Saltiveri va manifestar la preocupació del sector davant de la importació de senglars, a causa especialment de l’avenç de la Pesta Porcina Africana en alguns països d’Europa de l’Est. En aquest sentit va criticar l’actitud del Govern espanyol davant de la seua negativa de prohibir aquesta importació a l’adduir el seu “valor cinegètic”. Aquesta setmana, la Comissió Europea va manifestar que té registrats 2.259 casos d’aquesta malaltia en països de l’est d’Europa en senglars. Així mateix, va mostrar també la seua preocupació per l’augment de la importació de garrins des d’Holanda i va recordar que el focus de Pesta Porcina Clàssica de fa gairebé 20 anys es va deure en gran manera a la importació desmesurada de garrins.

En aquesta xarrada van participar Raquel Serrat, responsable del sector de boví de carn d’UP, i Rossend Saltiveri, responsable del sector porcí d’UP.

Xarrada sobre novetats sanitàries en el boví i sobre dejeccions UP va organitzar ahir a Pinós (Solsonès) una xarrada sobre l’afectació de les últimes mesures sanitàries imposades per la Unió Europea en el sector del boví, sobretot amb relació a l’hora de decretar l’eradicació de malalties com la brucel·losi.Així mateix es van tractar les diverses novetats en el projecte de decret de gestió de la fertilització i dejeccions ramaderes.

tracking