SEGRE

FRUITA GUARDONS

Apetit Bernaus de Bellpuig, premi a la millor golden

A la segona edició del certamen internacional organitzat per JARC || En la recerca dels paràmetres d’una fruita prèmium

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La SAT Apetit Bernaus Fruits de Bellpuig va ser guardonada ahir a la Diputació de Lleida amb el Premi Internacional Millor Poma Golden 2018, organitzat per Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC-COAG). El grup d’experts entrenat per l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) va destacar que la poma d’Apetit Fruits és molt saborosa, amb un nivell de dolçor molt elevat i una acidesa baixa.

Apetit Fruits és una empresa amb més de quaranta anys que comercialitza pomes, peres, préssecs, nectarines, paraguaians, platerinas, albercocs i cireres i que disposen de la certificació Global Gap de bones pràctiques agrícoles.

Aquest any s’han superat les mostres presentades el 2017 amb candidats de Lleida i Aragó

Assumpta Petit, directora de qualitat d’aquesta SAT de Bellpuig, va agrair la concessió d’aquest guardó assegurant que s’ha aconseguit produir una poma golden de tanta qualitat gràcies al clima especial de la comarca de l’Urgell i va felicitar els organitzadors del premi perquè “actes com aquest poden ajudar a fer les coses millor”.

En aquest sentit, David Borda, responsable sectorial de fruita dolça de JARC-COAG, va ressaltar la necessitat de la recerca constant de millores en la qualitat de la fruita perquè, una vegada al lineal, sigui fàcil de reconèixer pel consumidor.

“Volem remuntar el baix consum de fruita a Espanya oferint un producte de gran qualitat”, va afirmar David Borda, que va recordar que amb el premi, l’organització vol contribuir a definir els paràmetres que marquen l’excel·lència en aquesta varietat de fruita.

“Es tracta d’establir, objectivament, el que es considera una poma golden prèmium, ha de servir als productors per millorar en qualitat i preu quan hi hagi crisi de mercat, i als consumidors per exigir aquest nivell”, va dir. Així mateix, va anunciar que a la pròxima reunió del comitè mixt de la fruita a Brussel·les, dijous de la setmana que ve, presentaran els resultats d’aquest premi per donar a conèixer els paràmetres per aconseguir una poma golden de qualitat.

Imatge dels guardonats a l’entrega del premi.

Imatge dels guardonats a l’entrega del premi.ÓSCAR MIRÓN

tracking