SEGRE

EMPRESES JUNTA D?ACCIONISTES

BonÀrea Corporació anuncia 60 milions d'inversió i reparteix un dividend de 16 euros

Actualitzarà i ampliarà les instal·lacions de la Closa i preveu obrir 36 noves botigues || La junta d’accionistes aprova els comptes i resultats amb unes vendes per valor d’1,774 milions el 2017

Imatge de la junta general, a la qual van anar 411 socis, el 62% de l’accionariat.

Imatge de la junta general, a la qual van anar 411 socis, el 62% de l’accionariat.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

BonÀrea Corporació va celebrar ahir la Junta General d’Accionistes, en què es van aprovar els comptes anuals i l’informe de gestió, que va destacar les dades econòmiques rècord de l’any 2017, amb unes vendes totals per valor de 1.674 milions d’euros, resultats nets de 54,81 milions d’euros i cash flow net de 92,21 milions d’euros, amb augments del 8,5 per cent, 16 per cent i 9,6 per cent, respectivament. Es van donar per assolits la majoria dels objectius proposats de l’exercici el 2017, amb creixements en les principals línies de negoci de la societat. Les xifres consoliden el model de negoci totalment integrat que arriba “directe del camp” al client final sense cap mitjancer.

Segons bonÀrea Corporació, aquest model permet valoritzar i donar continuïtat a més de 2.000 explotacions ramaderes dels socis i a crear 404 nous llocs de treball fins a arribar als 4.860 empleats. Per tercer any consecutiu, la junta va acordar incrementar el dividend fins als 16 € per acció (un 6,7% més que a l’anterior exercici). La remuneració a l’accionista assoleix un valor total d’uns 12,8 milions d’euros. Així mateix, es van repassar les inversions fetes el 2017 i el valor total de les quals va ascendir a 54,82 milions d’euros, un 19% més que a l’exercici anterior. Per al 2018 es preveuen inversions per 60 milions, que es destinaran principalment a maquinària, robotització, logística, equipaments, millores mediambientals i ampliació de les instal·lacions del centre alimentari la Closa, a Guissona, amb l’ampliació del magatzem logístic automàtic i la nova nau de preparació automatitzada de comandes en línia, amb entrega a domicili, en Box o a les mateixes botigues bonÀrea. També es preveu obrir trenta-sis noves botigues i l’ampliació de catorze botigues més, entre altres inversions.

Les obres del centre d’Épila començaran l’any que ve En la junta d’accionistes d’ahir també es va explicar la situació actual del nou projecte del centre alimentari d’Épila a l’Aragó, que ocupa unes 170 hectàrees aproximadament. La inversió total prevista s’estima en quatre-cents milions d’euros i suposarà la creació de 4.000 llocs de treball durant els propers deu anys, com ja va publicar SEGRE. L’any 2019 està prevista l’explanació del terreny i iniciar la urbanització i per a l’any 2020 està previst que s’abordaran els accessos, serveis i instal·lacions generals, magatzems logístics, àrea de promoció i venda de productes i gasolinera. A partir de l’any 2021 i fins al 2026, es construiran les naus i equipaments per a les activitats d’escorxadors, elaborats carnis i productes alimentaris, i finalment, aquell mateix any 2026 es preveu la construcció i posada en marxa de la resta d’activitats del centre alimentari fins a la seua plena ocupació.

tracking