SEGRE

AGRICULTURA EMPRESES

Fruits de Ponent defensa col·laborar com a clau de futur per al sector

L’entitat de segon grau celebra el 25 aniversari amb un missatge clar d’aposta pel cooperativisme || Produeix anualment uns seixanta milions de quilos

Fruits de Ponent va homenatjar els expresidents davant de més de 400 assistents a l’acte dels 25 anys.

Fruits de Ponent va homenatjar els expresidents davant de més de 400 assistents a l’acte dels 25 anys.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Reconeixement als socis i agricultors de base, aposta ferma pel cooperativisme i per la col·laboració per fer front a la cada vegada més important concentració de la distribució. Aquestes van ser tres de les claus del missatge del president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, en l’acte central de commemoració dels 25 anys de la cooperativa de segon grau, celebrat ahir a la nit a la Seu Vella i que va reunir socis, proveïdors, clients, representants de l’administració i dels mitjans de comunicació, entre d’altres. Escarp va recordar que la cooperativa va nàixer el 1992, en una campanya molt complicada per al sector i va fer al·lusió als problemes de preus que pateix la fructicultura en especial des del 2014, quan es va iniciar el veto rus. Però es va mostrar convençut que “queda agricultura i fructicultura per a molts anys”. Un missatge d’optimisme als socis que també va anar acompanyat d’una defensa per intentar superar la divisió que hi ha al sector.

En aquesta línia, Escarp va recordar la seua aposta per les aliances estratègiques i el fet que fa uns mesos Fruits de Ponent va entrar a formar part d’una altra cooperativa, amb referència a Anecoop, que va qualificar d’una de les més grans en la comercialització de fruita i verdura no només a l’Estat sinó a Europa.

La cooperativa reuneix 180 unitats familiars i exporta a cinquanta països de quatre continents

“Cada vegada tenim menys interlocutors i més forts a l’alatre costat d’aquesta cadena”, va dir amb referència a la gran distribució. “Així que no tenim cap altre remei que entendre’ns entre nosaltres. I no fa falta que tots siguem cooperatives, però s’han de crear grans col·laboracions i aliances, o serà molt difícil fer front a aquestes grans plataformes de compres”, va defensar Escarp. Una crida a la col·laboració entre empreses i una defensa de l’associacionisme perquè, com va dir, la “cooperativa no és un concert de tenors, és més un cant coral”.

Fruits de Ponent està conformada per diverses cooperatives com ara la d’Alcarràs, Ramell, Benavent-la Portella i la de Llobregós. Reuneix 180 unitats familiars, tenint en compte que molts dels socis són explotacions o societats compostes per dos i fins i tot tres generacions de fructicultors.

L’entitat produeix anualment una mitjana de seixanta milions de quilos de fruita, dels quals entre cinquanta i cinquanta-cinc, segons la campanya, és fruita de pinyol i la resta, de llavor. Amb vocació exportadora, comercialitza els seus productes en una cinquantena de països de quatre continents.

tracking