SEGRE

AGRICULTURA FRUITA SECA

La producció d'ametlla a Lleida baixarà un 1,6%

Mentre que la reducció estimada a Catalunya és d’un 8,8% || Les pluges han contrarestat en part els efectes del fred

Imatge de recollida d’ametlles a l’inici de la campanya passada a Granyena de les Garrigues.

Imatge de recollida d’ametlles a l’inici de la campanya passada a Granyena de les Garrigues.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un descens del 8,8% en la producció d’ametlla, que se situaria en les 4.407 tones davant de les 4.832 tones de la campanya anterior. Tanmateix, la producció d’aquest any se situa un 21,8% per sobre de la mitjana dels últims cinc anys.

A les comarques de Lleida està previst un descens de l’1,6% que representa baixar de 2.490 a 2.450 tones. A Tarragona, el descens seria més important, d’un 16,4%, i la collita se situaria en 1.957 tones davant de les 2.342 tones de l’any passat.

Les cooperatives auguren increments, en especial des del 2020, a l’entrar en producció noves finques

Roger Palau, responsable de fruita seca de l’FCAC, va explicar ahir que “les gelades no generalitzades que s’han produït en diverses zones de l’interior han repercutit en un descens de la producció però, alhora, les precipitacions durant la primavera han afavorit que la producció global sigui superior a la mitjana de les últimes campanyes “.

També va alertar que “cal ser conscients que, especialment a partir del 2020, les noves plantacions d’ametller en regadiu que s’han fet en els últims anys entraran progressivament en producció i l’oferta podria augmentar sensiblement”.

En aquest sentit, la producció mitjana en secà se situa al voltant de 135 quilos d’ametlla gra per hectàrea (146,5 quilos/hectàrea a Lleida i 122,1 quilos/hectàrea a Tarragona), mentre que el rendiment en regadiu pot superar els 1.500 quilos.

D’entrada, la major part del sector continuarà en secà i, a mitjà termini, aquest cultiu continuarà sent el més abundant i garant de l’equilibri territorial en zones on cap altre cultiu no és viable.

En el conjunt de l’Estat s’esperen 60.398 tones d’ametlla en gra (+12,64%).

tracking