SEGRE

Afrucat preveu una reducció del 17% en la collita de préssec i nectarina

A causa de la climatologia i d’un quallat escàs

Recollida de préssec en una finca de Lleida.

Afrucat preveu una reducció del 17% en la collita de préssec i nectarinaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal de la fruita catalana Afrucat preveu que enguany la collita de préssec i nectarina a Catalunya caigui un 17% en relació amb l’anterior campanya, situant-se en les 471.430 tones. Per grups, el descens de producció serà d’un 13% en el préssec rodó (114.250 tones), d’un 18% en el préssec pla (127.560 tones); d’un 19% en la nectarina (207.310 tones) i d’un 12% en la pavia (22.310 tones).

Aquest descens productiu està causat per la confluència de diferents factors com són una floració escassa, irregular i llarga, seguida per un baix quallat, segons Afrucat. La futura producció també es veurà disminuïda per les gelades de finals de febrer i març (sobretot en les varietats primerenques) i les darreres pedregades dels mesos d’abril i maig.

A Lleida es preveu una afectació restringida a les varietats primerenques mentre que a Tarragona i a Barcelona l’afectació és més general essent, però, les varietats primerenques les més afectades.

D’altra banda, es preveu que la campanya comenci entre 8 i 10 dies més tard que l’any passat.

L’acte de presentació de les previsions de collita de préssec i nectarina ha comptat amb el director general d’Afrucat, Manel Simon, i el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Carmel Mòdol, juntament amb el director del Serveis Territorials del departament a Lleida, Ferran de Noguera.

tracking