SEGRE

AGRICULTURA

Bayer preveu tancar ben aviat l’adquisició de Monsanto després de l’autorització dels EUA

Per uns 62.500 milions de dòlars

Bayer preveu tancar ben aviat l'adquisició de Monsanto després de l'autorització dels EUA

Bayer preveu tancar ben aviat l'adquisició de Monsanto després de l'autorització dels EUAEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup farmacèutic i químic alemany Bayer preveu tancar ben aviat l’adquisició de Monsanto, per uns 62.500 milions de dòlars (uns 54.400 milions d’euros al canvi actual), que ha estat autoritzada pel Departament de Justícia dels EUA.

Bayer ha informat que el Departament de Justícia dels EUA ha aprovat l’adquisició de Monsanto amb condicions.

"Amb l’autorització del Departament de Justícia estem gairebé en l’objectiu de convertir-nos en una empresa líder en l’economia agrícola", va dir el president de Bayer, Werner Baumann.

Bayer ja té gairebé totes les autoritzacions necessàries per emprendre la fusió amb Monsanto i preveu rebre en poc temps les que li falten.

El Departament de Justícia ha aprovat la integració de Monsanto en Bayer una vegada que BASF hagi adquirit alguns negocis del fabricant d’aquesta, la qual cosa segons Bayer podria produir-se en dos mesos.

Bayer ha venut a BASF tot el seu negoci de llavors d’hortalisses, alguns tractaments per a llavors i la granja digital per 1.700 milions d’euros.

Aquesta desinversió comprèn tot el negoci de llavors d’hortalisses, alguns tractaments per a llavors, la plataforma d’investigació per a híbrids de blat i herbicides basats en el glifosato a Europa, que s’apliquen, en l’àrea industrial.

També el traspàs de tres projectes d’investigació en l’àrea d’herbicides i la granja digital de Bayer, que tindrà una llicència per a determinades aplicacions d’aquesta granja digital.

Anteriorment va vendre a BASF per 5.900 milions d’euros el negoci de glufosinato d’amoni, que és un herbicida, i les activitats amb algunes llavors, que en ambdós casos van generar unes vendes d’1.500 milions d’euros el 2017.

tracking