SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

“Vall Companys ha de tornar a donar l'alta en plantilla a falsos autònoms”

Segons CCOO, que acusa l’empresa d’haver donat de baixa desenes d’ells malgrat una resolució d’Inspecció || Tresoreria, afirma, obligarà a revertir la situació

Protesta de CCOO l’1 de maig a Lleida contra les anomenades falses cooperatives.

Protesta de CCOO l’1 de maig a Lleida contra les anomenades falses cooperatives.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comissions Obreres va acusar ahir Vall Companys de donar de baixa desenes de treballadors que, segons ha determinat la Inspecció de Treball, eren falsos autònoms al seu escorxador de pollastres de Lleida Avidel (conegut popularment pel seu anterior nom, Milsa) i que havien de cotitzar a la Seguretat Social en el règim general. Segons el sindicat, la Tresoreria de la Seguretat Social ha donat instruccions a la delegació a Lleida de l’organisme perquè torni a donar-los d’alta com a treballadors de l’escorxador i no continuïn com a “falsos autònoms” dins de Servicarne, que apareixia com a cooperativa.

El sindicat havia anunciat el passat dia 16 que la Seguretat Social havia començat a donar d’alta en el règim general els autònoms associats a Servicarne després que la Inspecció de Treball constatés que, en realitat, no treballen per a aquesta cooperativa, sinó que ho fan per a l’empresa càrnia principal. El responsable estatal d’indústria agroalimentària del sindicat, Vicente Canet, tanmateix, va denunciar ahir que a finals de la setmana passada entre 60 i 70 treballadors havien rebut la baixa com a cotitzadors en el règim general, “però la intenció de l’empresa era fer el mateix amb tota la plantilla”. Serien fins a 180 empleats de Servicarne, d’acord amb les dades de Canet.

El sindicat calcula que Servicarne ha defraudat a la Seguretat Social uns 60 milions d’euros

Ara com ara, els 180 treballadors lleidatans continuen treballant a l’escorxador, segons va explicar Vicente Canet. De fet, la situació és complexa, però ells no han cessat l’activitat a l’escorxador en cap moment. Simplement, Avidel va comunicar la baixa del règim general de cotització a la Seguretat Social i els va tornar a contractar com a autònoms de la cooperativa Servicarne, una altra vegada. Va advertir que si l’escorxador els dóna la baixa, estaríem parlant d’un acomiadament i hauria de tirar-se endavant un procediment formal. “Una altra cosa seria que l’empresa recorri la decisió d’Inspecció de Treball”, va afegir el responsable.

De fet, des del sindicat, l’acció de donar de baixa els treballadors després que Inspecció actués d’ofici és un “acte de rebel·lia contra la mateixa administració”, va assenyalar Canet. Segons els càlculs de CCOO, a tot l’Estat espanyol, el frau de Servicarne amb els anomenats falsos autònoms suposa 60 milions d’euros a la Seguretat Social. Això tenint en compte que la cooperativa ara tenia uns 5.000 associats, però que podrien arribar als 10.000 si es té en compte el caràcter retroactiu de la mesura.

tracking