SEGRE

Detectats set casos de tuberculosi bovina en ramats del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell

El departament d'Agricultura n'està fent seguiment i investiga la possible infecció en senglars de la zona

Jornada a Sort sobre la situació de la tuberculosi en fauna i ramats domèstics al Pallars i Alt Urgell

Detectats set casos de tuberculosi bovina en ramats del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alt UrgellDARP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Agricultura de la Generalitat ha posat en marxa les mesures previstes en el programa d’eradicació de la tuberculosi bovina davant set casos confirmats d’aquesta malaltia en ramats de les comarques de l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. Segons Agricultura, aquests set casos són conseqüència del focus de tuberculosi que va afectar diverses explotacions de Pirineu lleidatà el 2017.

Així s’ha explicat a la jornada tècnica organitzada aquest dilluns pel departament d’Agricultura a Sort per informar sobre la situació sanitària a la zona, i que ha comptat amb la participació d’experts de l‘IRTA-CRESA i l’IREC.

Agricultura està fent control de totes les explotacions de boví que hagin pogut tenir relació amb les afectades i s’està prenent mostres de la fauna salvatge de les Reserves Nacionals de Caça i Àrees Privades de Caça situades a la zona per conèixer-ne l’estatus sanitari. Fins ara, ja est té el resultat de 166 animals salvatges, dels quals només 4 senglars presenten lesions compatibles amb la tuberculosi bovina, que falten ratificar per cultiu.

Encara que no està confirmada la infecció en els senglars, el departament d'Agricultura ha informat que la seua sots-direcció general d’activitats cinegètiques ja ha posat en marxa un pla pilot per a la gestió de la fauna en aquestes comarques que consisteix en augmentar el nombre de batudes.

La tuberculosi és una malaltia crònica que afecta principalment el bestiar boví, però també un gran nombre d’altres animals domèstics i salvatges.

tracking