SEGRE

AGRICULTURA PROMOCIÓ

Més de 230 activitats en el Benvinguts a Pagès a Lleida

Una inciativa per donar a conèixer l’agricultura i la ramaderia de proximitat

Moment de la presentació, ahir, a Tàrrega.

Moment de la presentació, ahir, a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La iniciativa Benvinguts a Pagès, liderada per la Fundació Alícia i la Generalitat, oferirà els propers dies 9 i 10 de juny un total de 231 propostes a les comarques lleidatanes i a Catalunya seran prop de 900. La majoria d’activitats d’aquesta tercera edició consistiran en visites gratuïtes a les explotacions agràries i als obradors del territori, mentre que els restaurants proposaran menús elaborats amb productes alimentaris de proximitat.

La iniciativa, l’objectiu de la qual és atansar a la ciutadania l’agricultura i la ramaderia de proximitat, es va presentar ahir a la comarca de l’Urgell, que hi participarà amb quatre productors, dos restaurants, un museu i el festival de música i gastronomia Tastasons, que oferirà la primera de les seues tres accions programades. Es tracta del celler Analec de Nalec, la sidreria Riera Badies de Preixana, la cerveseria Matoll de Belianes, la Masia Cal Monic de Castellserà, els restaurants Cal Menut de Belianes i 2007 de la Fuliola i el Museu del Torró i la Xocolata d’Agramunt. El president de l’ens comarcal, Salvador Bonjoch, va assegurar que “és una bona oportunitat per donar a conèixer els productes de proximitat i el territori”. El vicepresident de l’Urgell, Jaume Pané, va explicar que “l’objectiu és promocionar la matèria primera i tot el procés d’elaboració dels productes”.

Per la seua part, Rosa Terés, de Cal Menut de Belianes, va destacar que “la majoria de visitants són famílies de capital”.

tracking