SEGRE

UP denuncia una caiguda del 33% del preu en origen de l'oli d'oliva verge extra

La baixada no es correspon amb el preu de venda al públic, que ha pujat

Recollida d'olives.

UP denuncia una caiguda del 33% del preu en origen de l'oli d'oliva verge extraSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha alertat aquest dijous d’un desajust en el mercat de l’oli d’oliva a l’Estat espanyol que perjudica productors i consumidors. D’acord amb les dades de la llotja de Tortosa recollides pel sindicat, el preu en origen de l’oli d’oliva verge extra se situava en 2,7 euros per quilo la setmana del 14 de maig, i el preu en origen de l’oli verge cotitzava en 2,4 euros per quilo. En el mateix període del 2017, la cotització per l’oli d’oliva verge extra era de 4,05 euros per quilo, i per l’oli d’oliva verge de 3,95 euros per quilo. Això suposa una caiguda interanual del 33% per l’oli d’oliva verge extra i del 39% per l’oli d’oliva verge que, per al sindicat, no té una explicació de mercat.

D’altra banda, les dades de preus de venda al públic dels productes d’alimentació de la Secretaria de Comerç Interior del Ministeri d’Economia indiquen un increment del preu de venda al públic més freqüent en la setmana del 14 de maig de 2018 respecte del mateix període del 2017. La setmana del 15 al 21 de maig de 2017, el preu de l’oli d’oliva verge extra més freqüent en el punt de venda era de 5,09 euros per litre mentre que la setmana del 14 al 20 de maig del 2018 el preu més freqüent de venda al públic de l’oli d’oliva verge extra s’incrementa fins els 5,17 euros per litre, fet que suposa una pujada del preu al consumidor de l’1,6%.

En aquest sentit, Unió de Pagesos considera una anomalia en el mercat de l’oli d’oliva que mentre no para de caure el preu en origen s’incrementi el preu al consum.

tracking