SEGRE

ENTITATS NOMENAMENT

El lleidatà Ramon Sarroca, reelegit líder de la FCAC

Advoca per fomentar la relació entre les cooperatives de la federació || Jesús Ricou, d’Almacelles, serà vicepresident

Ramon Sarroca, al costat de la consellera Meritxell Serret, es dirigeix a l’assemblea de la FCAC.

Ramon Sarroca, al costat de la consellera Meritxell Serret, es dirigeix a l’assemblea de la FCAC.FCAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell rector de la Federació de Cooperatives Agrícoles de Catalunya (FCAC) va reelegir ahir el lleidatà Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar Fruits, com a president de l’entitat. El nomenament de Sarroca es va produir després que l’assemblea general de la FCAC, que va tenir lloc el 25 de maig passat a la localitat de Bordils, ratifiqués una renovació important dels membres de la junta directiva. A banda del nomenament de Sarroca, el consell rector va designar l’equip de govern de la FCAC. D’aquesta manera, Xavier Pié, de la Cooperativa Agrícola de Vilabella, serà vicepresident primer, i el també lleidatà Jesús Ricou, d’Agroserveis d’Almacelles, ostentarà el càrrec de vicepresident segon. Antoni Galceran, de la Cooperativa Agrícola de Palma d’Ebre, actuarà de secretari i, finalment, el tresorer serà Ferran Sabater, de Corma, entitat establerta a Premià de Dalt.

Els principals eixos estratègics que té previst treballar la direcció de la FCAC durant aquest mandat se centren en els processos d’innovació, la intercooperació entre entitats federades, el relleu generacional a l’agricultura, la incorporació de la dona als llocs de decisió, la interconnexió entre les botigues virtuals de les cooperatives i la internacionalització. “És prioritari enfortir la capacitat d’influència i representativitat del sector, de la mateixa manera que cal traslladar a la societat els valors dels models cooperatius i l’economia social, posant les persones al centre del debat”, va subratllar Sarroca.

Les 204 cooperatives de la FCAC ocupaven 4.436 persones al tancar el 2017, un 4,7% més que el 2016

En el seu conjunt, la FCAC aglutina 204 cooperatives, que representen el 37,2 per cent de la producció final agrícola de Catalunya. La facturació global de totes aquestes és d’uns 1.600 milions d’euros i donen treball a 4.436 persones. En aquest sentit, el nombre d’empleats en les cooperatives de la FCAC es va incrementar un 4,7% el 2017. Per demarcacions, Lleida és la segona en nombre de cooperatives en la FCAC, amb 62, una menys que a Tarragona.

tracking