SEGRE

UE AGRICULTURA

La UE assegura que les tisorades de la PAC són la “posició de partida”

El comissari Hogan es reuneix amb el ministre Planas, que reitera que hi ha d’haver una bona dotació || Brussel·les treballa per lluitar contra la venda a pèrdues

El ministre Luis Planas, Phil Hogan i el president de la Comissió d’Agricultura, José Ignacio Llorens.

El ministre Luis Planas, Phil Hogan i el president de la Comissió d’Agricultura, José Ignacio Llorens.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan, va assegurar ahir que la proposta inicial de la Comissió Europea de retallar de mitjana un 5% el pressupost de la futura Política Agrària Comuna (PAC) és una “posició de partida” que “marca el rumb”, però “no és el resultat final”. Així ho va apuntar a Madrid, després de mantenir una trobada amb el ministre d’Agricultura, Luis Planas, en què van abordar la negociació de la PAC post-2020 i altres assumptes d’interès com els aranzels imposats pels Estats Units a l’oliva negra espanyola. Hogan, que es va reunir amb la Comissió d’Agricultura del Congrés, presidida pel lleidatà José Ignacio Llorens, va plantejar que els “reptes” en immigració, seguretat, defensa i el Brexit generen “molta pressió” sobre el pressupost comunitari i, per tant, en el destinat a l’agricultura. Veu “comprensible” que els agricultors no acceptin aquestes retallades anunciades, però es va comprometre a treballar per “millorar aquesta situació en la mesura possible”. Així mateix, va avançar que a Brussel·les es treballa en un marc legal per lluitar contra les polítiques comercials deslleials i la venda a pèrdues. “No és just que els agricultors s’emportin tan poc i espero que de cara al gener del 2019 podrem tenir aquest marc global europeu, per eliminar aquestes pràctiques comercials deslleials que poden provocar distorsions als mercats.”

Per la seua banda, Planas va defensar la necessitat de mantenir una bona dotació econòmica de la futura PAC. “Entenem que la dotació de la PAC ha de mantenir els nivells financers perquè els agricultors i ramaders s’enfrontaran a nous reptes de futur i és necessari el manteniment d’aquest suport per donar continuïtat, seguretat i estabilitat a l’activitat agrícola i ramadera”, va assenyalar el ministre.

Al seu torn, la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (Coag), que també es va reunir amb el comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, li va demanar que “no es quadrin els comptes del Brexit a costa dels agricultors, perquè una PAC forta és la millor inversió per vertebrar el territori comunitari”.

tracking