SEGRE

La Generalitat revisarà les autoritzacions ambientals de 800 granges

Posarà l’accent en la prevenció i reducció de les emissions d’amoníac a l’atmosfera i en la possible contaminació de les aigües subterrànies per nitrats

Una inspecció ambiental en una granja.

La Generalitat revisarà les autoritzacions ambientals de 800 grans explotacions ramaderesGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat el procediment de revisió de les autoritzacions ambientals de 811 granges de porcí i aviram considerades d’incidència ambiental potencialment més elevada. Segons el Govern, són les que disposen de més de 40.000 places per a aus de corral, més de 2.000 per a porcs de cria o més de 750 per a truges. Les explotacions ramaderes representen el 58% del total de 1.400 instal·lacions incloses en l’àmbit d’aplicació de la Directiva d’emissions industrials (DEI), una norma europea que reforça l’aplicació de les anomenades millors tècniques disponibles (MTD).

La DEI estableix un termini de quatre anys a partir de la publicació de decisions sobre les conclusions sobre les MTD perquè l’autoritat competent revisi i actualitzi totes les condicions del permís de cada instal·lació. A Catalunya, el departament de Territori i Sostenibilitat ja ha revisat 76 autoritzacions ambientals de granges on s’han incorporat les prescripcions relatives a les millors tècniques aprofitant els expedients en tràmit per a la modificació dels permisos ambientals.

Aquestes prescripcions fan referència, fonamentalment, a la gestió nutricional de porcs i aus de corral; a l’elaboració de pinsos; als allotjaments dels animals; a la recollida, emmagatzematge, processat i aplicació agrícola de les dejeccions; i a l’emmagatzematge del bestiar mort. L’accent s’està posant en la prevenció i la reducció de les emissions d’amoníac a l’atmosfera, un dels principals aspectes ambientals d’aquestes activitats sobre els que cal incidir, juntament amb la possible contaminació de les aigües subterrànies per nitrats, segons especifica la Generalitat.

tracking