SEGRE

EMPRESES

Codorníu negocia la venda de la seua majoria accionarial a un grup dels EUA

Propietària del celler Raimat

El celler Raimat classifica els seus vins segons la seua intensitat per ajudar el client

El celler Raimat classifica els seus vins segons la seua intensitat per ajudar el clientRaimat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Codorníu Raventós, propietària entre altres cellers de Raimat, ha firmat un acord per a la venda de la majoria del seu accionariat al fons d’inversió nord-americana The Carlyle Group, que ha valorat el 100% de la companyia catalana en 390 milions d’euros, ha informat l’empresa de cava en un comunicat.

L’operació de compra d’entre un 55% i un 60% de l’accionariat es va tancar la passada mitjanit, després que les branques de la família menys disposades a vendre acceptessin la transacció -la que representa l’actual presidenta, Mar Raventós; els Pagés Font, i Xavier i Isabel Ferrer Urrutia-, segons ha publicat 'La Vanguardia'.

En els propers dies, els actuals gestors hauran de convocar un consell d’administració per oficialitzar la situació i reconèixer la majoria en el capital de Carlyle, i també s’obre un termini perquè el fons nord-americà faci la corresponent 'due dilligence', i es preveu tancar l’operació a finals d’any.

En un comunicat, la presidenta del grup Codorníu, Mar Raventós, ha manifestat la seua satisfacció per l’acord, que "permetrà impulsar la internacionalització, a més de consolidar i donar continuïtat a l’estratègia del grup centrat en la construcció de marques de valor i prestigi."

Ha afirmat que, després d’analitzar múltiples opcions, el grup ha arribat a "un bon consens de molt potencial i afluixa perspectiva de lideratge".

La companyia catalana ha destacat que la incorporació de Carlyle obre "una clara oportunitat" perquè el grup Codorníu Raventós continuï reforçant la seua línia ascendent de resultats -aquest any preveu tancar el seu exercici fiscal amb un resultat brut d’explotació (ebidta) de 26 milions d’euros-.

El managing director d’Europa de The Carlyle Group, Alex Wagenberg, ha dit que Codorníu Raventós és una companyia "amb gran potencial per liderar el mercat mundial de vins i caves i amb marques de primer nivell, consolidades i molt ben posicionades al mercat", i que espera impulsar a la companyia a través del creixement internacional, tant d’orgànic com amb noves adquisicions."És per a nosaltres un gran orgull poder formar part d’aquest grup i donar suport a una companyia com Codorníu, amb una tradició única al món", ha afegit.

El grup Codorníu Raventós és l’empresa familiar elaboradora de cava més antiga d’Espanya, amb cinc segles d’història, i compta amb deu cellers repartits en Espanya, l’Argentina i Califòrnia i 3.000 hectàrees de vinya pròpia.

The Carlyle Group és un gestor global d’actius alternatius amb 201.000 milions de dòlars en actius sota gestió a través de 324 vehicles d’inversió a data de 31 de març de 2018.

Carlyle Europe Partners (CEP), el fons del qual procedirà el capital per fer la inversió en Codorníu, busca invertir en companyies europees de mida mitjana i de diferents sectors i indústries, accelerar el seu creixement i donar suport als seus esforços d’expansió.

tracking