SEGRE

CAMPANYA FRUITA

Jordà demana retirar 80.000 t de fruita de pinyol del mercat

Sis expedients per no fer contractes de compravenda de fruita || La mitjana de pagament és de 72 dies quan la llei en marca 30

La consellera Jordà va visitar ahir un camp de platerina a Seròs.

La consellera Jordà va visitar ahir un camp de platerina a Seròs.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va explicar ahir que el seu departament ha sol·licitat per escrit a Madrid el finançament, amb fons europeus, de la retirada de 80.000 tones de préssec i nectarina del mercat. Durant la seua visita a l’explotació fructícola BEPA 1084 de Seròs, i com ja va avançar SEGRE, Jordà també va al·ludir al pla de la Generalitat que preveu l’arrancada de 2.000 hectàrees de fruiters de pinyol.

Aquestes propostes formen part del pla d’actuació global al sector, que preveu una inversió de 19,3 milions fins al 2020, i que té per objectiu equilibrar el mercat i millorar la competitivitat de la cadena alimentària a Catalunya.

Gairebé un terç de les compravendes inspeccionades no estaven formalitzades en paper

La consellera també va remarcar la importància de “teixir complicitats amb altres regions” per tirar endavant les seues propostes i va avançar que viatjarà la setmana que ve a Brussel·les per dur a terme “les gestions oportunes” per traslladar de primera mà a les autoritats comunitàries les demandes de l’administració catalana.

Igualment, tant Jordà com Carmel Mòdol, director general d’Alimentació de la Generalitat, van recordar que aquest any hi ha al mercat 120.000 tones menys de producció que a la campanya passada.

En un altre ordre de coses, Jordà va destacar que en el 87% de les inspeccions que han efectuat se supera el termini màxim de pagament de les factures dels productes frescos, que és de 30 dies. Així, la mitjana de pagament se situa “al voltant dels 72 dies”, en paraules de la titular d’Agricultura. També va asseverar que els inspectors han detectat que el 30% de les operacions de compravenda estudiades no s’han arribat a formalitzar en paper. Quant a aquest tema, Mòdol va explicar que, de les 22 inspeccions en empreses que s’han dut a terme, el departament ha obert sis expedients sancionadors. No obstant, va insistir que “no tenim afany recaptatori”. “El que volem és que les coses es facin conforme a la llei, en benefici de la transparència i de l’ordenació del mercat.”

tracking