SEGRE

ASSEMBLEA RESULTATS

Aquesta és la quantitat que factura la cooperativa d'Artesa de Segre

Anuncia un pla d’inversions per millorar la productivitat i l’eficiència i l’estalvi energètics || Aposta per la producció ecològica agrícola i ramadera

Imatge de la granja de verres en sistema de producció ecològica.

Imatge de la granja de verres en sistema de producció ecològica.COOPERATIVA DE ARTESA DE SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa d’Artesa de Segre va tancar l’any passat amb una facturació que supera els 40 milions d’euros. Així queda registrat en el balanç d’activitat de l’entitat, analitzada ahir a l’assemblea de socis. L’ebitda, terme econòmic que es podria traduir per “resultat abans d’interessos, depreciació, amortitzacions i impostos”, va assolir els 2,3 milions, mentre que el benefici després d’impostos es va situar en els 1,132 milions.

Aquests “bons resultats”, segons va explicar la mateixa entitat associativa, permeten a la cooperativa plantejar una sèrie d’inversions orientades a millorar la productivitat, l’eficiència i l’estalvi energètic.

La cooperativa preveu construir un magatzem i invertir en nous projectes d’investigació

El projecte preveu la construcció d’un magatzem, l’ampliació de la capacitat d’emmagatzematge a la fàbrica de pinso i cel·les de microdosificació, entre altres. Així mateix s’està en procés d’invertir en nous projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) en temes de gestió de residus.

Així mateix, la cooperativa va informar després de l’assemblea que té com un dels pilars bàsics de la seua estratègia de futur l’impuls de la producció ecològica agrícola i ramadera, pensant a oferir una alternativa que permeti incrementar el valor del producte i per tant poder facilitar que els seus socis puguin viure i treballar al territori. A dia d’avui hi ha 200 hectàrees en procés de conversió i 360 verres ecològiques. En tràmits es troben 800 verres més i 8.000 places d’engreix que han d’entrar en producció entre els anys 2019 i 2020.

Durant l’assemblea de socis també es va destacar la importància de la consolidació i ampliació de les línies de negoci tradicionals: producció ramadera, fabricació de pinsos (increment del 5%), comercialització de porcs, benzinera i secció agrària, entre altres.

L’any passat, tal com va publicar SEGRE, la cooperativa va anunciar un pla 2017-2020 amb l’horitzó d’assolir els cent milions de facturació. De fet, l’any passat ja va fer un pas molt important en aquesta línia ja que ha passat de les vendes de 22,121 milions el 2016 als més de 40 milions del darrer exercici.

L’objectiu estratègic anunciat per a l’any 2020 passava per arribar a gestionar 20.000 hectàrees de secà i 2.000 de regadiu, aproximadament el 60 per cent de la superfície de l’àrea d’influència de la cooperativa, amb la finalitat de subministrar el 50% de la producció de la fàbrica de pinsos com a principal objectiu.

tracking