SEGRE

AGRICULTURA ANÀLISI

Aquest és el mercat que intenta conquistar el sector farratger

Lleida capitaneja el potencial a l’Estat amb exportacions totals de gairebé 112 milions l’any passat || Les cotitzacions, lleugerament per sobre del 2017

Imatge d’una plantació farratgera amb reg per aspersió a Almenar.

Imatge d’una plantació farratgera amb reg per aspersió a Almenar.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector farratger torna a intentar la conquista del mercat de la Xina, país al qual va efectuar les primeres trameses el setembre del 2014. De fet, aquell any les exportacions al gegant asiàtic van ser claus per al tancament de la campanya farratgera en positiu i va crear grans expectatives de futur per a les empreses.

Però en anys posteriors les trameses havien caigut, de fet s’havia reduït de forma més que important a les dos últimes campanyes. Ara, l’Associació Espanyola de Fabricants d’Alfals Deshidratat vol tornar a apostar per la Xina i acaba de participar, amb el suport de l’ICEX, a la fira China Dairy Exhibition. Cinc socis (Iberalfa, Agroquivir, Alfeed, Alfalfa Monegros i Literana de Forrajes) van participar en l’estand conjunt espanyol, mentre que Aldahara Europe, Forrajes la Noguera i Nafosa van optar per tenir-hi estands propis, segons la informació d’aquesta organització empresarial. A banda de la participació en aquest certamen que és referent en el sector lacti de la Xina, s’anuncia una missió inversa a finals de mes en la qual vindran a conèixer farratgeres locals empresaris del país asiàtic.

El sector del farratge està liderat per la vall de l’Ebre, però fonamentalment hi segueix al capdavant la província de Lleida. L’any passat, segons dades de les Cambres de Comerç va exportar productes farratgers valorats en 111,73 milions d’euros. El principal mercat, un any més, van ser els Emirats Àrabs Units, amb 80,75 milions, amb la Xina com a segon gran client amb 5 milions, Hong Kong amb 4,38, França amb 3,76 milions, el Marroc amb una mica més de tres milions, o el Japó amb 2,85 milions, entre altres destinacions.

La província de Lleida destina aquest any unes 21.000 hectàrees a la producció d’alfals

En aquests moments, les cotitzacions dels farratges a Mercolleida se situen lleugerament per sobre de les mateixes dates del 2017. Així, el granulat de primera es valora a 180 euros la tona, deu més que l’any passat. Les bales oscil·len entre els 195 euros de les de categoria extra i els 159 per a la categoria segona. La forquilla el 2017 oscil·lava entre els 180 i els 148 euros. Quant a l’alfals avui cotitza a 125 euros l’extra, 115 la de primera categoria i 90 la de segona. Són xifres cinc euros superiors per tona a les d’inicis del juliol del 2017.

Les últimes dades de la conselleria d’Agricultura estimen en 21.000 les hectàrees destinades aquest any a Lleida a la producció d’alfals i augura una producció de 1.190.000 tones, lleugerament inferior a la de l’any passat.

tracking