SEGRE

PARLAMENT COMPAREIXENCES

Agricultura aspira a 500 milions de pressupost

Adverteix la consellera Jordà, amb la qual cosa es recuperarien els nivells del 2012 || Observatori de preus i purins, prioritats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va assegurar ahir que farà “el que calgui per tenir el millor pressupost de la història” per a la seua cartera. Així ho va dir en la seua primera comissió al Parlament per explicar les línies estratègiques de la conselleria i va afirmar que l’objectiu és recuperar uns comptes per al departament d’uns 500 milions d’euros que va arribar a tenir el 2012, abans de les retallades. En aquest sentit, va recordar que el pressupost d’Agricultura del 2017, validat per l’exconseller d’Economia Oriol Junqueras, ja va suposar un augment del 13%: “Aquest és el camí.” “No faré ni una concessió. Ni una. Però també cal tenir en compte que hi ha moltes conselleries”, va afirmar, i va demanar als representants dels diferents grups polítics a la comissió que demanin als seus respectius portaveus que donin suport als comptes del 2019 perquè es puguin aprovar. “Si guanya el sector, guanyarà el país. Ho hem de fer entendre”, va asseverar, atès que va recalcar que l’agroalimentació és un punt de primer ordre de l’agenda del dia.

Va recordar les principals prioritats de la conselleria i va fer referència a l’actualització de l’Observatori de Preus amb la incorporació de la fruita seca i la fruita de pinyol. Es va referir al decret de dejeccions ramaderes i va recalcar que és una de les “prioritats absolutes del departament”. Abans de final d’any també preveu l’aprovació del nou Pla Estratègic dels agents rurals per col·locar-los al mateix nivell que tenen altres servidors públics com els Bombers o els Mossos. En aquest sentit, s’aprovarà el decret sobre el reglament d’armes del cos i s’adquirirà nou armament, com defenses extensibles i arma curta, així com es renovarà l’actual.

La consellera preveu aprovar un decret sobre el reglament d’armes per als agents rurals

El diputat lleidatà del PSC Òscar Ordeig va demanar que la política rural sigui un dels “eixos principals de la política catalana” perquè consideren que no ho ha estat. Va alertar del despoblament en zones del Pirineu amb explotacions petites.

tracking