SEGRE

ÚS CAMPANYA DE LA FRUITA

Jordà insinua que la Paeria s'ha d'ocupar dels temporers sense sostre

Veïns del Barri Antic denuncien un assentament de vint persones a l’Ereta

Imatge de temporers dormint sota la coberta del centre cívic de l’Ereta.

Imatge de temporers dormint sota la coberta del centre cívic de l’Ereta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, es va referir ahir a la situació dels temporers que dormen al carrer i, sense citar directament la ciutat de Lleida, va assenyalar que és l’ajuntament qui amb els impostos que paga la ciutadania ha de “garantir els drets socials” d’aquestes persones.

La consellera va fer aquestes declaracions a la comissió d’Agricultura, interpel·lada per les diputades de la CUP Natàlia Sànchez i Yolanda López d’En Comú, que li van preguntar per aquesta situació laboral a Lleida. Jordà va explicar que es va reunir amb el conseller de Treball, Chakir el Homrani, per parlar d’aquest tema, que considera que s’ha d’abordar amb “tots els agents, amb els estatals i d’àmbit local” (vegeu la pàgina 34). A més a més, va assenyalar que la majoria d’explotacions fan bé la feina en aquesta matèria però que “és obvi que n’hi ha que no”.

D’altra banda, veïns que resideixen a prop del centre cívic de l’Ereta van denunciar ahir que “cada nit dormen entre 20 i 30 temporers sota la coberta del local social”. Afirmen que aquest fet suposa que causin “soroll, brutícia i pudors, ja que fan les seues necessitats i es netegen” en aquesta zona, la qual cosa els dóna “inseguretat”.

Així mateix, l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun va anunciar ahir a Lleida que portarà al Parlament Europeu “la vulneració dels drets humans que pateixen els temporers”. Va assegurar que la situació “incompleix la directiva europea que estableix que les administracions han de garantir un allotjament digne als empleats temporals”. Així doncs, explicarà els fets a la Comissió Europea i va instar el Govern central a posar fi a aquesta problemàtica.

Imatge de temporers dormint sota la coberta del centre cívic de l’Ereta.

Imatge de temporers dormint sota la coberta del centre cívic de l’Ereta.SEGRE

tracking