SEGRE

RAMADERIA

UP preveu que les granges porcines tanquin amb guanys el primer semestre

Encara que el preu del porc a l’inici de la temporada estiuenca és el més baix de la dècada

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat Unió de Pagesos ha calculat que en el primer semestre del 2018 les granges de porc aconseguiran un marge positiu, malgrat que el preu de venda en llotja és inferior, amb uns 16 cèntims menys per quilo de mitjana que el del 2017, ja que, de fet, el preu del porc a l’inici de la temporada estiuenca és el més baix de la dècada.

"Els rendiments oferiran un balanç positiu perquè el preu de cost serà similar al de l’any passat. La mitjana del preu de Mercolleida durant el primer semestre ha estat d’1,12 euros per quilo de carn, i el cost de producció s’estima 1,03 euros per quilo, amb això el marge que obtindria el productor seria de quatre cèntims", ha assenyalat el sindicat en un comunicat.

El sindicat sosté que en els últims anys hi ha hagut una millora constant de la competitivitat de les granges catalanes porcines fins assolir un bon rendiment i assenyala que segons les dades de SIP Consultors, l’índex de conversió (quilos de pinso per aconseguir un quilo de carn) ha millorat en els últims cinc anys, passant de 2,83 a 2,67 en cicle tancat, així com el nombre de garrins per truja, que n’ha passat de 24,6 fins 27 en el mateix període.

Per Unió de Pagesos, l’aposta del sector ha de ser la de mantenir els nivells de qualitat sanitària del bestiar porcí per assegurar els bons rendiments de les granges catalanes, i ha assenyalat que aquesta qualitat s’ha aconseguit mitjançant el benestar animal i el bon maneig a les granges, la qual cosa ha reduït ús dels antimacrobians.

En la línia d’assegurar la qualitat sanitària, seria necessari un equilibri entre les granges de mares i d’engreixament, i l’organització agrària argumenta que en els últims anys no era necessari importar garrins de fora de l’Estat espanyol.

Aquesta situació està canviant i durant el primer semestre s’observa un fort increment d’importacions, amb el risc sanitari que comporta el moviment d’animals.

En aquest context, Unió de Pagesos reclama reforçar els protocols de moviments guanyat entre Estats membres i de fora de la Unió Europea, i valora positivament la prohibició europea de moure senglars entre estats membres.

UP preveu que les granges porcines tanquin amb guanys el primer semestre

UP preveu que les granges porcines tanquin amb guanys el primer semestreITMAR FABREGAT

tracking