SEGRE

La pedregada de divendres deixa zones amb el 100% de dany a la fruita

La tempesta de divendres va ser especialment virulenta a Alcarràs, Sucs, Raimat, Almacelles, Gimenells i la zona nord de l’horta de Lleida

La pedregada de divendres va deixar zones amb el 100% de dany a la fruita

La pedregada de divendres va deixar zones amb el 100% de dany a la fruitaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tempesta del passat divendres a la tarda al pla de Lleida va ser especialment virulenta en determinades zones de la comarca del Segrià. Sobretot a les poblacions d'Alcarràs, Sucs, Raimat, Almacelles, Gimenells i la zona nord de l’horta de Lleida.

Amb menys intensitat i barrejada amb molta aigua va afectar a altres zones de la comarca, com son els municipis de Soses, Torrefarrera, Alguaire, Rosselló i Corbins, de la comarca de la Noguera, el municipi de Torrelameu i la comarca de les Garrigues, el municipi de Castelldans, on l’afectació va ser més desigual.

El cultiu més afectat va ser la fruita dolça, amb danys molt variables, destacant l’afectació tant en fruita de llavor (pràcticament tota per collir) com en fruita de pinyol. A les zones menys afectades es preveuen danys d’entre el 10 i el 25% de la producció, amb pedres d’uns 0,5 cm de diàmetre, però a les més afectades els danys poden arribar des del 80% al 100%, amb pedres de fins a 2 cm de diàmetre.

Pel que fa als cultius herbacis, cal destacar una afectació important a cultius de panís de la zona de Gimenells, Almacelles i zona nord de Lleida, amb bastanta superfície afectada. 

En total d’hectàrees afectades va ser de 5.765.

Afectacions

tracking