SEGRE

EMPRESES RESULTATS

El grup Borges guanya 3,6 milions amb la fruita seca

Les vendes de BAIN voregen els 196 milions d’euros a l’últim exercici || La companyia ha apostat pel Segarra-Garrigues

Plantació de pistatxos en una finca promoguda per Borges.

Plantació de pistatxos en una finca promoguda per Borges.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) ha tancat l’exercici, a 31 de maig del 2018, amb un benefici net de 3,6 milions d’euros, amb la qual cosa supera en un 3,5 per cent el de l’anterior, en què havia incrementat en un 150 per cent el de l’any precedent. BAIN, que cotitza al Mercat Continu de la Borsa espanyola, ha registrat un ebitda (resultat d’explotació) de 8,1 milions.

Aquestes xifres no inclouen encara els beneficis potencials del pla de desenvolupament agrícola iniciat per BAIN durant els dos últims anys amb la plantació de 1.117,3 noves hectàrees de cultiu, que entraran en producció gradualment a partir del setembre del 2018, segons va informar ahir la companyia. L’endeutament financer net s’ha reduït fins als 21,8 milions, 5,2 milions menys respecte a l’any anterior, malgrat haver invertit 21,4 milions en els dos últims exercicis.

Les vendes, en xifres

Les vendes de BAIN s’eleven a 195,7 milions d’euros, a seixanta-cinc països, xifra que suposa unes exportacions del 57,6 per cent sobre la facturació. Les ametlles són el producte més venut per BAIN, que assoleixen el 64 per cent, seguides de les nous, amb un 12% del total. El descens en valor del 0,7 per cent en la facturació, en comparació amb l’any anterior, ve motivat per la reestructuració de BAIN a Califòrnia. Ha comercialitzat 36.421 tones de fruita seca i snacks, amb la qual cosa ha crescut en un 3,9 per cent. La companyia va crear el passat exercici trenta-un llocs de treball nous, fins a assolir els 478 llocs de treball directe.

Borges Agricultural & Industrial Nuts ha creat 31 nous llocs de treball i cotitza a la borsa

BAIN gestiona 2.401,5 hectàrees, de les quals 320 són a Califòrnia; 941,9 hectàrees, al sud de Portugal, i 1.139,6 hectàrees, a Espanya, majoritàriament a Extremadura i Andalusia. D’aquestes, 680,9 hectàrees es troben en producció, i 1.117,3 hectàrees són noves plantacions efectuades a partir de l’any 2016, que entraran gradualment en producció a partir de la tardor del 2018. El grup Borges ha apostat pel canal Segarra-Garrigues, per exemple amb el cultiu del pistatxo.

tracking