SEGRE

AGRICULTURA EMPRESES

Les cooperatives de fruita i oli de Castelldans aproven la fusió

La nova entitat podrà acollir-se als ajuts del pla de concentració || Tenen entre els seus projectes invertir en una línia de pelat i assecat d’ametlles

Imatge d’arxiu d’una jornada de portes obertes a la cooperativa oleícola de Castelldans.

Imatge d’arxiu d’una jornada de portes obertes a la cooperativa oleícola de Castelldans.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La unió no només fa la força, sinó que en el món de l’economia permet ser més competitius i reduir costos. Aquesta és la via per la qual han optat les dos cooperatives de la localitat de Castelldans, que han aprovat la seua fusió, un procés en el qual han comptat amb l’impuls i mediació per part de la conselleria d’Agricultura. A més, l’aposta per la concentració els permetrà optar als ajuts previstos en el pla de cooperatives, un programa que compta amb uns cinc milions d’euros de pressupost.

L’oleícola cooperativa Sant Fortunat va aprovar la fusió dijous en assemblea, i la de la fruitera Castell-Fruit va celebrar ahir la seua i va fer el mateix. De fet, una part important dels socis ho són de les dos entitats. Sant Fortunat compta amb una quarantena de socis, disposa de molí d’oli d’oliva, producte que comercialitza posteriorment, i la seua facturació s’atansa al milió d’euros, mentre que Castell-Fruit supera el milió en vendes i reuneix al voltant de 150 agricultors, segons va explicar ahir Llorenç Canela, director d’Agricultura a les Garrigues.

Les dos cooperatives ja han aprovat la fusió en assemblea i tramiten els ajuts per a concentració

“No té sentit que en un poble petit com Castelldans hi hagi dos cooperatives que, així mateix, es complementen, a més que molts dels socis ho són de les dos entitats”, va explicar. La fusió ajudarà a millorar els recursos de les dos entitats ja que reduiran despeses que ara es dupliquen i el volum de negoci resultant permetrà portar a terme inversions més ambicioses, com la instal·lació d’una línia de pelat i assecat d’ametlles. El pla de concentració de cooperatives els permetrà comptar amb suport econòmic per sufragar part de despeses corrents, com d’administració o aigua, per posar-ne alguns exemples, i per emprendre inversions, amb un suport econòmic que pot arribar al 60%, va explicar Canela.

Va destacar a més “l’harmonia i la bona voluntat dels consells rectors de Castell-Fruit i Sant Fortunat, liderats pels seus presidents Jaume Prats i Miquel Ribelles, que han facilitat amb el seu afany que aquest procés es fes realitat”. Castelldans ha estat el primer poble de les Garrigues que ha comptat amb aigua del canal Segarra-Garrigues, fa tres anys. Això ha permès la modernització i reconversió de moltes plantacions d’ametllers i oliveres amb sistemes més intensius, increments de producció que auguren un impacte positiu a la nova Cooperativa del Camp de Castelldans, segons va indicar el responsable d’Agricultura.

tracking